19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Γερμανία: Έριξαν τούρτα στην αρχηγό της ΚΟ της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ για ξενοφοβικές θέσεις

Ημερομηνία:

Ακτιβιστές που δηλώνουν υποστηρικτές των προσφύγων διέξοψαν κομματική συγκέντρωση του γερμανικού κόμματος της Linke (Αριστερά), ρίχνοντας τούρτα στο πρόσωπο της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Οι δράστες, εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση, επικαλέστηκαν αναφορές της Βάγκενκνεχτ πως «υπάρχουν όρια στις δυνατότητες υποδοχής [προσφύγων και μεταναστών] και στις δυνατότητες αποδοχής από την πλευρά της κοινωνίας».

Προ ημερών, η Βάγκενκνεχτ είχε μιλήσει για όρια στην «προθυμία αποδοχής» και για «δίκαιο φιλοξενίας το οποίο δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται» πρόσφυγες και μετανάστες, σύφμωνα με την Sueddeutsche – αναφορές που είχαν μάλιστα προκαλέσει ασυνήθιστα ισχυρές κριτικές ακόμη και μέσα στο κόμμα της Αριστεράς.

Μετά το περιστατικό με την τούρτα, οι δράστες πέταξαν στο χώρο φυλλάδια στα οποία εξίσωναν την επικεφαλής της ΚΟ της Linke με ηγετικά στελέχη του ξενοφοβικού AfD (και συγκεκριμένα την Μπεατριξ φον Στορχ, η οποία επίσης είχε «φάει» τούρτα στο πρόσωπο σε κομματική εκδήλωση του AfD το Φεβρουάριο).

Οι δράστες, μία γυναίκα και ένας άνδρας, είχαν μπει στο χώρο παριστάνοντας τους δημοσιογράφους.

O συνεπικεφαλής της Βάγκεκνεχτ στην αρχηγία της ΚΟ της Linke Ντίτμαρ Μπαρτς απέρριψε «κατηγορηματικά» στην ομιλία του στη συνέχεια όσα επέρριπτε στην Βάγκενκχνετ το φυλλάδιο, λέγοντας πως η βουλευτής, «όπως και όλοι της Linke, καταψήφισε την αποδυνάμωση του νομικού πλαίσιου για το άσυλο».

Όσον αφορά την επίθεση, είπε πως «δεν πρόκειται για Αριστερά, δεν πρόκειται για αντιφασισμό, είναι αντικοινωνική, ύπουλη και χαζή» συμπεριφορά.

Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα για τις θέσεις υπέρ της που έχει εκφράσει και εντός του Γερμανικού κοινοβουλίου:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ja2LAc6llHQ”]

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...