21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνεχίζεται η περιοδεία του πρέσβη της Γερμανίας στην Κρήτη – Τουρισμός και Ενέργεια, Πολιτισμός και Logistics συζητήθηκαν στη συνάντηση με περιφερειάρχη Κρήτης

Ημερομηνία:

Περιοδεία σε όλο το νησί με συναντήσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο νομών αλλά και περιφέρειας πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλαίτνερ. Μάλιστα, στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων, έδωσε και συνεντεύξεις, στις οποίες δε δόθηκαν απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν την Κρήτη, όπως η έως τώρα, εχθρική ως προς τα τοπικά συμφέροντα λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων από την κρατική γερμανική εταιρεία Fraport όσο και αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, αφού η θέση του πρέσβη είναι η γνωστή θέση της Γερμανίας ότι δεν υφίσταται ζήτημα αποζημιώσεων. Όλα αυτά, ενώ από σήμερα ξεκίνησε η έβδομη ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Sindelfingen της Βάδης – Βυρτεμβέργης με τη συμμετοχή και του Δήμαρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα.

Στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Γενς Πλαίτνερ δεν είπε κάτι καινούργιο. Υπενθύμισε το ενδιαφέρον της Γερμανίας τόσο στον τουριστικό τομέα, στα logistics, στην ενέργεια, στον πολιτισμό, τομείς όπου εξέφρασε την επιθυμία «επέκτασης της συνεργασίας».

Είπε χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να επεκτείνουμε την συνεργασία μας στον τουριστικό τομέα, στα logistics, στην ενέργεια, στον πολιτισμό. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία την οποία θα συνεχίσουμε και θα ενισχύσουμε».

Για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων επεσήμανε: «Είναι μια ιστορική ευθύνη για εμάς, πολλά χωριά υπέφεραν από την Γερμανική κατοχή το γνωρίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό πρέσβη αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης συνεργασιών με την Γερμανία στον οικονομικό, τουριστικό, πολιτισμικό, ερευνητικό-επιστημονικό τομέα. Ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον κ. Πλαίτνερ για την επίσκεψη, επισήμανε την υποχρέωση της Γερμανίας στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων για τα δεινά, καταστροφές,  που προκλήθηκαν στο νησί μας στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο λέγοντας τα εξής:

«Να δοθούν οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έγιναν από την Γερμανική κατοχή  και στην Κρήτη».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Κρήτη Μαριάνα Ζουριδάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...