85.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι κι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό καταδικάζονται σε “μαύρα” Χριστούγεννα από την κυβέρνηση

Κανένα σχόλιο

Χωρίς εισόδημα, κινδυνεύουν να μείνουν εν μέσω Χριστουγέννων, 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Αιτία αφενός η πανδημία, αφετέρου οι κυβερνητικές επιλογές και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, που  οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, στην εξαθλίωση.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, που είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) μέχρι και τον Οκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών η ρύθμιση διακόπηκε και με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών εργαζομένων (400 ευρώ τον μήνα για τρεις μήνες).

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τη μείωση της οικονομικής βοήθειας (από 534 ευρώ στα 400 ευρώ) οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού αυτή την εποχή ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει. Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που με δήλωσή της τόνισε ότι «μιλάμε για 85.000 ανθρώπους και τις οικογένειες τους, που όσοι από αυτούς δούλεψαν φέτος στον τουρισμό, απασχολήθηκαν το πολύ για δύο μήνες. Χωρίς εισόδημα, χωρίς προοπτική για το άμεσο μέλλον, με το άγχος να κυριαρχεί στη ζωή τους οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν φέτος Χριστούγεννα. Η άμεση ενίσχυση από το κράτος για τον μήνα Δεκέμβριο είναι μονόδρομος. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση τώρα».

"Sponsored links"

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις