19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αντίο Gene Wilder: Πέθανε ένας από τους πιο μεγάλους κωμικούς της δεκαετίας του ’70 και του ’80 | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Πέθανε ο διάσημος Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Τζιν Γουάιλντερ, σε ηλικία 83 ετών, από επιπλοκές της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο Γουάιλντερ έδωσε απολαυστικές ερμηνείες σε ταινίες του σκηνοθέτη και συγγραφέα Μελ Μπρουκς, που θεωρούνται κλασικές στην ιστορία του κινηματογράφου: ως Λέοπολντ Μπλουμ στην ταινία «Δυο τρελοί παραγωγοί» (The Producers) το 1968, και αποκορύφωμα ήταν ο ρόλος του ως Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν στην κωμωδία του Μπρουκς «Φρανκενστάιν Τζούνιορ».

Έγινε επίσης γνωστός από τον ρόλο του στην ταινία «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλλες», ενώ συμμετείχε στην ταινία του Γούντι Άλεν «Οσα θέλατε να μάθετε για το σεξ και φοβόσαστε να ρωτήσετε», καθώς και στο πολυαγαπημένο «Γουϊλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0tE1T2ys7qo”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0n1hK2x3Zsg”]

Υπήρξε επίσης ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δίδυμα με άλλον ένα εξαιρετικό κωμικό, τον Ρίταρντ Πράιορ, που πέθανε το 2005. Μαζί παίξανε σε κάποιες από τις κορυφαίες κωμικές ταινίες περασμένων δεκαετιών όπως το Silver Streak (1976), Stir Crazy (1980), See No Evil, Hear No Evil (1989), Another You (1991).

«Ο Τζιν Γουάιλντερ υπήρξε ένα πράγματι μεγάλο ταλέντο της εποχής μας. Ηταν ευλογία κάθε φιλμ που κάναμε με τον μαγικό του τρόπο και ήταν ευλογία για μένα η φιλία του» έγραψε στο Twitter o Μελ Μπρουκς πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Τζιν Γουάιλντερ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...