Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της, δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε. Το ‘ΟΧΙ’ θα κάνει περήφανες τις επόμενες γενιές, και όλη την ανθρωπότητα | Βίντεο

Κανένα σχόλιο
Να μην επιτρέψει ο ελληνικός λαός την ανατροπή της κυβέρνησης από εκείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν την χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης», κάλεσε τον ελληνικό λαό η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε δήλωσή της ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον λαό να ψηφίσει «όχι» και να υπερασπιστεί την μόνη κυβέρνηση που τον εμπιστεύτηκε και του παρέδωσε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, την μόνη Βουλή που ο ίδιος εξέλεξε και η οποία του επιστρέφει την εξουσία που πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού.

«Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν την χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης που κέρδισαν από τα μνημόνια σε βάρος της κοινωνίας και να στείλει ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα και στους άλλους λαούς της Ευρώπης ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των ανθρώπων και των λαών, όχι των τραπεζών, των τραπεζιτών και των αγορών» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

"Sponsored links"

H πρόεδρος της Βουλής, αφού επιτέθηκε σε όσους επιδιώκουν την αλλοίωση και παραποίηση του ερωτήματος ότι δήθεν θα φύγουμε από το ευρώ και θα σταματήσει η διαπραγμάτευση είπε πως το «ναι» στο τελεσίγραφο της τρόικας, σημαίνει «ναι» στην υποτέλεια, «ναι» στην υποδούλωση, «ναι» στην ανεργία, «ναι» στην ανασφάλεια, «ναι» στα χαράτσια δίχως τέλος, «ναι» υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Απεναντίας – όπως είπε – η κ. Κωνσταντοπούλου, το «όχι» σημαίνει «όχι» στα τεχνητά αδιέξοδα, «όχι» στην ασφυξία των λαών με τις τράπεζες κλειστές «όχι» στην υποδούλωση κρατών – μελών, «όχι» στην οικονομική και πολιτική υποταγή.

«Η κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της, δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Βουλή του 2015 στάθηκε στο ύψος της, δεν έκανε νόμο του κράτους μέτρα που θα καταδίκαζαν πολλές γενιές στη μνημονιακή δουλεία» τόνισε, επισημαίνοντας πως «για πρώτη φορά ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Για πρώτη φορά μπορεί να αποκρούσει ο ίδιος με την ψήφο του τον τελευταίο εκβιασμό. Για πρώτη φορά, ο λαός μπορεί να σηκώσει το κεφάλι ή και να αποτινάξει με την ψήφο του το μνημονιακό ζυγό. Να ψηφίσει και να παλέψει για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του».

«Τα «όχι» του ελληνικού λαού έχουν ιστορικά κάνει περήφανους όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Ένα τέτοιο όχι θα κάνει περήφανες τις επόμενες γενιές και θα υπερασπιστεί την πραγματική ψυχή της Ευρώπης, που δεν εδράζεται σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, εδράζεται στην ισότιμη συνύπαρξη, στην Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη» κατέληξε στη δήλωσή της η πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε το βίντεο:

Ολόκληρες οι δηλώσεις

«Τις τελευταίες ημέρες και ώρες καταγράφεται ένας καταιγισμός ωμών παρεμβάσεων στη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος, που για πρώτη φορά προκηρύσσεται στα 41 χρόνια της Μεταπολίτευσης, με εισήγηση του Πρωθυπουργού, πρόταση της Κυβέρνησης και απόφαση της Βουλής

Οι εκπρόσωποι του χθες, οι συνυπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας και του λαού και οι εγχώριοι και ξένοι συνεταίροι τους, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκφραση της λαϊκής βούλησης.

Για να εμποδίσουν ή να ματαιώσουν το δημοψήφισμα.

"Sponsored links"

Και τώρα αφού απέτυχαν σε αυτήν την προσπάθεια, κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλοιώσουν το αποτέλεσμά του, να θολώσουν και να παραποιήσουν το ξεκάθαρο ερώτημά του, απευθύνοντας στον λαό άλλον έναν εκβιασμό:

Ότι δήθεν αν οι πολίτες πουν «όχι», θα πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη

Ότι αν πουν «όχι», δεν θα υπάρξει καμμία περαιτέρω διαπραγμάτευση

Ότι αν πουν «όχι», θα σημαίνει ότι «δεν θέλουν να βοηθηθούν»

Κάποιοι, αρχηγοί κρατών αλλά και εκπρόσωποι της Επιτροπής και άλλων οργάνων και οργανισμών, δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της χώρας και να υποδεικνύουν στο λαό τι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, αλλοιώνοντας το πραγματικό ερώτημα

Σημασία δεν έχει μόνον τι λένε, αλλά και ποιοι τα λένε

Τα λένε οι εκπρόσωποι Κυβερνήσεων που συμμάχησαν με τις Κυβερνήσεις που κατέστρεψαν τη χώρα και συνηλλάγησαν με αυτές

Τα λένε οι εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών που συνέπραξαν σε καταστροφικά προγράμματα, που διέλυσαν την κοινωνία και προκάλεσαν ανείπωτη δυστυχία

Τα λένε αξιωματούχοι, που έχουν παραδεχθεί ότι έσφαλαν στην περίπτωση της Ελλάδας ξανά και ξανά

Τα λένε όμως και οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματικού και φαύλου πολιτικού συστήματος, της διαφθοράς και της διαπλοκής, εκείνοι που δημιούργησαν ένα παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος και που θέλουν να το φορτώσουν στις πλάτες του λαού, των νέων και των επόμενων γενεών, χωρίς να λογοδοτήσουν.

Το ναι δεν σημαίνει ναι στην Ευρώπη. 

Σημαίνει ναι στο τελεσίγραφο που απηύθυνε η Τρόικα στην Ελληνική Κυβέρνηση. 

Το ναι, σημαίνει ναι στα Μνημόνια, στην υποτέλεια, στην υποδούλωση.

Ναι σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων,

Ναι στην ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια,

Σημαίνει ναι στην εκχώρηση της κυριαρχίας και της δημοκρατίας,

στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,

σε χαράτσια χωρίς τέλος.

Σημαίνει ακόμη ναι στην υποβάθμιση της Ελλάδας από ισότιμο μέλος της Ε.Ε., σε χώρα παρία και αποικία χρέους

Το όχι, σημαίνει όχι στις αντιδημοκρατικές τακτικές και πρακτικές

Όχι στους αντιευρωπαϊκούς εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα

Όχι στα τεχνητά αδιέξοδα

Όχι στην ασφυξία του λαού, με τις τράπεζες κλειστές

Όχι στην υποδούλωση κρατών-μελών από άλλα κράτη-μέλη

Όχι στην οικονομική και πολιτική υποταγή.

Η Κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της.

Δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η Βουλή του 2015 στάθηκε στο ύψος της.

Δεν έκανε νόμο του Κράτους μέτρα που θα καταδίκαζαν πολλές γενιές στη μνημονιακή δουλεία.

Για πρώτη φορά, ο λαός μπορεί πραγματικά να αποφασίσει για το μέλλον του

Για πρώτη φορά μπορεί να αποκρούσει ο ίδιος, με την ψήφο του, τον τελευταίο εκβιασμό.

Για πρώτη φορά, ο λαός μπορεί να σηκώσει το κεφάλι και να αποτινάξει με την ψήφο του, με το «όχι» του, το μνημονιακό ζυγό.

Να ψηφίσει και να παλέψει για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του.

Και να υπερασπισθεί την μόνη Κυβέρνηση που τον εμπιστεύθηκε και του παρέδωσε την εξουσία που του ανήκει και τη Βουλή που ο ίδιος εξέλεξε και η οποία του επιστρέφει την εξουσία που πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού.

Να μην επιτρέψει την ανατροπή της Κυβέρνησης από εκείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής, για να ξαναπαραδώσουν τη χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης, που κέρδισαν από τα Μνημόνια σε βάρος της Κοινωνίας.

Και να στείλει ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα και στους άλλους λαούς της Ευρώπης, ότι η δημοκρατία είναι υπόθεση των ανθρώπων και των λαών, όχι των τραπεζών, των τραπεζιτών και των αγορών.

Τα «όχι» του ελληνικού λαού έχουν ιστορικά κάνει περήφανους όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ένα τέτοιο «όχι» θα κάνει περήφανες τις επόμενες γενιές και θα υπερασπισθεί την πραγματική ψυχή της Ευρώπης, που δεν εδράζεται σε τελεσίγραφα και σε εκβιασμούς, εδράζεται στην ισότιμη συνύπαρξη, στη δημοκρατία και στην αλληλεγγύη.»

news247.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις