Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων ενάντια στις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αναβάθμιση των βάσεων

1 Σχόλιο

Η πρώτη οργανωμένη μαζική αντίδραση σε όλα αυτά τα αρνητικά που προέκυψαν, με επίκεντρο το νομό Χανίων, από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Οκτώβρη στις 7.30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς με διοργανωτή την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ συνοδεύτηκε από ένα πρωτοφανές μπαράζ προπαγάνδας, καλλιέργειας μαζικού κλίματος αυταπατών και προσδοκιών για οφέλη και ευκαιρίες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Όλοι αυτοί, ελληνική κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα, φορείς της πλουτοκρατίας (εγχώριας και ξένης), καλοταϊσμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ του συστήματος που δίνουν ιδεολογική υπόσταση στο ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που κάνει η κυβέρνηση, μπορούν πλέον να καμαρώνουν για τα αποτελέσματα της επίσκεψης:

"Sponsored links"

  • Δεσμεύσεις για αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας.
  • Συγχαρητήρια για τη “ΝΑΤΟικότητα” της Ελλάδας και τη διάθεση πάνω από 2% του ΑΕΠ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Συμφωνία αναβάθμισης του στόλου των F-16 κλπ. – δύο και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός.
  • “Στρατηγικός πυλώνας” η χώρα για τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων στην περιοχή με προτεραιότητα τα ενεργειακά σχέδια.
  • Δεσμεύσεις, διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι “χρήσιμος στρατηγικός σύμμαχος” για τις ΗΠΑ, στη δίνη των ενεργειακών ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.
  • Σιγή ιχθύος των ΗΠΑ για Κυπριακό, Αιγαίο.
  • Νέο κατρακύλισμα στο βούρκο του εξωραϊσμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού: “ο τρόπος που προσεγγίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό!”.

Αποδείχτηκε ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κύριο σκοπό είχε την πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή. Με τις νέες δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών Βάσεων στην Ελλάδα και ειδικά τη βάση της Σούδας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Όσο για τα περιβόητα “ανταλλάγματα”, αυτά αφορούν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θα αποκομίζονται από την εκμετάλλευση του ενεργειακού, παραγωγικού πλούτου της χώρας και από πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Αυτές οι εξελίξεις προσφέρονται για εξαγωγή συμπερασμάτων για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της στρατηγικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της Ελλάδας που είναι προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού.

Γι’ αυτό ακριβώς απαιτείται καθολική λαϊκή εναντίωση στις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων) που εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους και καθιστούν τη χώρα μας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. ΜΑΡΙΑ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ

    ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ . ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ¨ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις