18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ντάισεμπλουμ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται την Τρίτη το βράδυ

Ημερομηνία:

Το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται την Τρίτη το βράδυ, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισεμπλουμ, γνωστοποιώντας την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης περί απόρριψης του αιτήματος παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

«Η ελληνική κυβέρνηση απεφάνθη να ανταποκριθεί αρνητικά στις προτάσεις των θεσμών» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα επέλεξε να θέσει σε δημοψήφισμα προτάσεις, οι οποίες ακόμη δεν είχαν οριστικοποιηθεί.

«Οι προτάσεις δεν ήταν ολοκληρωμένες, βρισκόμασταν ακόμη σε διαπραγματεύσεις» εξήγησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup αν και το τελεσίγραφο που είχε τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση για αποδοχή της μοναδικής πρόταση – αυτών των θεσμών – έληγε σήμερα…

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν συμφωνεί με τις απόψεις των υπόλοιπων υπουργών Οικονομικών. «Θα συνεχίσουμε τη συνεδρίαση για να εξετάσουμε τις επιπτώσεις αυτού του συμπεράσματος» σημείωσε ο κ. Ντέισεμπλουμ.

«Θέλουμε να εργαστούμε στενά για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της Ευρωζώνης» τόνισε, αποκαλύπτοντας ότι στη νέα συνεδρίαση, δεν θα δώσει το «παρών» ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι η Ευρώπη επέδειξε το μέγιστο της ευελιξίας. Ήμασταν έτοιμοι να λάβουμε υπόψη μας τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τόνισε εν συνεχεία.

Eρωτηθείς για το δημοψήφισμα, υποστήριξε ότι εάν η απάντηση του ελληνικού λαού είναι θετική, τότε ενδεχομένως να εφαρμοστεί ένας μέρος του προγράμματος, όπου είχε συμφωνηθεί.

«Θα υπάρξουν προβλήματα για την Ελλάδα, ακόμα και με ναι. Η κυβέρνηση θα έχει προβλήματα διαχείρισης. Πρέπει να δούμε ποιον θα εμπιστευτούμε για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα» τόνισε αναλυτικά.

Στο σενάριο του «όχι», συνέχισε, η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται στον ελληνικό λαό ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις υποχρεώσεις της σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Ντέισεμπλουμ.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...