14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Για ακόμη μια φορά δεν προχώρησαν οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων στα Χανιά – Τι καταγγέλλει η Κατερίνα Βουτετάκη

Ημερομηνία:

Απίστευτες καταστάσεις στα Χανιά για το θέμα των αδέσποτων. Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για να προχωρήσει το πρόγραμμα στειρώσεων, το ζήτημα παραμένει παγωμένο με την Κατερίνα Βουτετάκη, πρώην Γενική Γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων και δημοτικό σύμβουλο να καταγγέλλει ότι τα συμφέροντα συντεχνιών εμποδίζουν την πραγματοποίηση του προγράμματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα για άλλη μία φορά, 4η στη σειρά, δεν προχώρησε το πρόγραμμα στειρώσεων λόγω της στάσης της δημοτικής κτηνιάτρου που υπέβαλλε την παραίτησή της στο Δήμαρχο Χανίων, ακολουθώντας τη γραμμή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Να σημειώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος πρότεινε οι στειρώσεις να προχωρήσουν από ομάδα Ελλήνων κτηνιάτρων και ήδη 11 στον αριθμό στα Χανιά δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν δωρεάν. Όμως, μέχρι τώρα, τίποτα δεν έχει γίνει. Από την πλευρά των φιλόζωων τονίζεται ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες αφού στα Χανιά μόνο τα καταγεγραμμένα ζώα που χρειάζονται στείρωση (γάτες και σκύλοι) ξεπερνούν τα 1.500 ενώ κάθε μέρα που περνά ο αριθμός μεγαλώνει. Ως εκ τούτου θεωρούν ότι κάθε βοήθεια είναι αναγκαία ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί.

Είπε χαρακτηριστικά η κ. Βουτετάκη:

“Οι κτηνίατροι λένε ότι θέλουν να το κάνουν νόμιμα, λες και οι άλλοι κτηνίατροι από το εξωτερικό είναι παράνομοι. Λες και όταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πάνε στους πρόσφυγες ή σε κάποιον καταυλισμό τσιγγάνων θα ήταν λογικό ο Ιατρικός Σύλλογος να τους απαγόρευε να πάνε γιατί δεν τηρούνται οι προδιαγραφές.”

Η κ. Βουτετάκη θεωρεί ότι ο αριθμός των 11 κτηνίατρων, ακόμα και να ξεκινούσε αύριο να κάνει στειρώσεις, δε φτάνει για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες σε στειρώσεις που υπάρχουν στα Χανιά.

“Είναι ένας τεράστιος όγκος, αριθμός ζώων που χρειάζονται στείρωση. Και πάντα υπάρχουν άλλα που γεννάνε επειδή δεν τα έχουν στειρώσει.”

Η κ. Βουτετάκη θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις γίνονται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συντεχνιών. Όμως το κόστος θα είναι τεράστιο.

“Δεν τους νοιάζουν οι συνέπειες, δεν τους νοιάζει το αποτέλεσμα, ούτε ποιοι θα τρέχουν για τις συνέπειες γιατί αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις από τα γραφεία. Άλλοι θα μαζεύουν τα κουτάβια από τους κάδους.”

H κ. Βουτετάκη τόνισε επίσης ότι θεωρεί προσβλητική την αντιμετώπιση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου προς τους φιλόζωους που τους χαρακτήρισε ως ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζώα από χόμπι. Όπως είπε, “αυτοί οι άνθρωποι τρέχουν να καλύψουν τα κενά της πολιτείας και τους αξίζει μεγαλύτερος σεβασμός”.

Επίσης, η κ. Βουτετάκη αναφέρθηκε και στις 20 ταϊστρες που πρόσφερε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων και ποτέ δεν τοποθετήθηκαν από το Δήμο Χανίων. Ο προβληματισμός που εκφράστηκε είναι ότι θα υπάρχει ζήτημα με τον καθαρισμό των σημείων όπου θα σιτίζονται τα ζώα ενώ εκφράστηκε ο φόβος ότι θα δημιουργούνται αγέλες. Όμως, η κ. Βουτετάκη θεωρεί ότι αυτά είναι απλά προφάσεις αφού οι ταϊστρες μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση μεταξύ τους ενώ αναρωτήθηκε ποιο ζώο είναι επιθετικό, ένα που είναι χορτάτο ή ένα που πεινάει;

Στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας τώρα και που απευθύνεται προς τον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χανίων τον κ. Κονταξάκη και τους επικεφαλής των παρατάξεων αναφέρεται λεπτομερώς στην κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Χανίων και την αποτυχία να δοθεί λύση στο ζήτημα των αδέσποτων.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Μόνο θλίψη δημιουργούν όλα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα 6/11/2017 στο Δημοτικό Κτηνιατρείο με μόνα θύματα στην πραγματικότητα τα αδέσποτα της πόλης.

"google ad"

Τελικά, η υποκρισία περίσσεψε στην πόλη μας. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα, αυτό της μείωσης των αδέσποτων μέσω προγραμματισμένων στειρώσεων, ναυάγησε με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αντί να προασπίσει το συμφέρον της, αυτοαναιρέθηκε για ακόμη μία φορά.

Το σοβαρό αυτό θέμα που θα έπρεπε να ενώνει όλους τους εμπλεκόμενους για τη λύση του, και όχι να διχάζει, τελικά κατέληξε σε Βατερλώ….

Για πολλοστή φορά ματαιώθηκαν, με ανούσιες προφάσεις, οι προγραμματισμένες στειρώσεις στο Δημοτικό Κτηνιατρείο παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίησή τους. Η προσχεδιασμένη και πιθανόν κατευθυνόμενη παραίτηση της προσληφθείσας από το Δήμο για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων κτηνιάτρου (πρόσληψη με σύμβαση μίσθωσης έργου), οδήγησε στην ακύρωση των στειρώσεων. Έτσι, δεκάδες ζώα που είχαν μεταφερθεί από εθελοντές και το Φιλοζωικό Σύλλογο στο χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου έμειναν … στα κρύα του λουτρού. Αντί αυτού κλήθηκε (από ποιόν άραγε;;;;) η Κτηνιατρική Υπηρεσία Χανίων και η Αστυνομία για να σταματήσουν το συντελούμενο έγκλημα (!!!) από τους εθελοντές που μετέφεραν τα ζώα και από την Ευρωπαία Κτηνίατρο που είχε προγραμματίσει, εν γνώση του Δήμου, να πραγματοποιήσει τις στειρώσεις.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ, που από “χόμπυ”, σύμφωνα με τον Π.Κ.Σ. ασχολούνται με την περίθαλψη των ζώων ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!!!

Και την ίδια στιγμή η συμβασιούχος Δημοτική Κτηνίατρος ανακηρύσσεται ηρωίδα (!!!) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκ του ασφαλούς επανάστασή της….

Τελικά, πώς χάνουν τη σημασία τους οι λέξεις και οι επιθετικοί προσδιορισμοί;!

Εφόσον η εθελόντρια Ευρωπαία Κτηνίατρος ήταν καθ΄ όλα νόμιμη, ποιο ήταν το πρόβλημά σας; Δεν πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι σε αυτή την πόλη ή κάποιοι δεν αντέχουν την παραμικρή αλλαγή; Γιατί δεν εκτιμάτε την αξία της προσφοράς; Έχετε κάτι να φοβηθείτε από αυτήν; Και όλο αυτό το διάστημα που έπρεπε να διαχειριστείτε την κρίση, που ήσασταν; ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ επί ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ επί ΔΗΛΩΣΕΩΝ χωρίς να παράγεται πρακτικά κανένα έργο. Μόνο αδιέξοδα….

Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές ένα Δημοτικό Κτηνιατρείο που λειτούργησε μετά από τόσες προσπάθειες και πιέσεις να μένει ανενεργό και οι υπεύθυνοι να αποφασίζουν από τα γραφεία τους για την τύχη των ζώων και όσων ασχολούνται με αυτά.

Και αν κάποιοι, λίγο παραπάνω ευαίσθητοι, δεν αντέχουν να βλέπουν ζώα να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, να εγκαταλείπονται, να δηλητηριάζονται και να λιμοκτονούν, κάνουν το έγκλημα να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή τη στείρωση των αδέσποτων, τότε ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ και γράψτε και την αιτία.

Χανιά, 8/11/2017

Βουτετάκη Αικατερίνη

Δημοτική Σύμβουλος Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ