16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στη Γερμανία για την Ελληνογερμανική Συνέλευση ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας – Η προειδοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας

Ημερομηνία:

Στην έβδομη ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση (Ε.Γ.Σ.) στο Sindelfingen της Βάδης – Βυρτεμβέργης. με τίτλο «Δύναμη μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση», που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2017, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 100 Δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποί τους αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος στην εν λόγω Συνέλευση, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής φορέων της ελληνικής αυτοδιοίκησης και των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Η προηγούμενη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είχε διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2016 στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου υπό τις έντονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων στελεχών της αυτοδιοίκησης όλης της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι με παλαιότερη επιστολή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα απευθυνόταν στους φορείς της αυτοδιοίκησης ζητώντας τους να απέχουν από οποιαδήποτε συμμετοχή.

Αναφερόταν συγκεκριμένα:

“Πλήθος στοιχείων μαρτυρούν, το στρατηγικό αυτόεγχείρημα  της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στον έλεγχο των πόρων της χώρας (ενέργεια, σκουπίδια, ακίνητη περιουσία, κονδύλια της Ελλάδας από το ΕΣΠΑ κτλ.) και της αναπτυξιακής πορείας των περιφερειών και των δήμων της χώρας. Επιχειρείται παράλληλα η απορρόφηση των προικισμένων με ιδιαίτερες σπουδές και δεξιότητες νέων μας σε κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας υπό σκληρές συνθήκες – θέσεις που δεν προσελκύουν τη γερμανική νεολαία – και ο προσανατολισμός του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και της ελληνικής οικονομίας στις ανάγκες της Γερμανίας εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων

Στρατηγικός της στόχος είναι η περαιτέρω διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών», «εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία του θεσμού αυτού έχει αποδείξει ότι ισχύει απόλυτα η φράση: «άνθρακας ο θησαυρός». Και στις ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα, περιπτώσεις που υπήρξε παροχή ουσιαστικής τεχνογνωσίας αυτό έγινε με το «αζημίωτο» για τα γερμανικά συμφέροντα, μέσω χρηματοδότησης από πόρους του ελληνικού ΕΣΠΑ, χωρίς διαγωνισμό, κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου!”

Διαβάστε επίσης:

– Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα: ΟΧΙ στην “Ελληνογερμανική Συνέλευση” – Επιστολή προς τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης

– Αριστομένης Συγγελάκης: «Η Γερμανία προσπαθεί να ακυρώσει το κίνημα διεκδίκησης γερμανικών οφειλών»

– Συνέντευξη Αριστομένη Συγγελάκη: «Δεν μπορεί να κλείσει το τραύμα της Κατοχής χωρίς Δικαιοσύνη και Αποζημίωση»

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...