22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αλ. Καλύβης για δηλώσεις Σόιμπλε – Γκάμπριελ: «Πλήρως ανισότιμη περιοχή η Ευρώπη, έχει εξελιχθεί σφαγείο δικαιωμάτων»

Ημερομηνία:

«Ο μεν Σόιμπλε ισχυρίζεται ότι η ευρωζώνη έχει θωρακιστεί έναντι της Ελλάδας στην περίπτωση εξόδου της από το ευρώ, ο δε Γκάμπριελ αναφέρει ότι δεν μπορούν όλα τα μέλη να είναι ισότιμα και κάποια κράτη-μέλη όπως η Γερμανία και Γαλλία πρέπει να αποσπαστούν και να πηγαίνουν μπροστά χωρίς τους άλλους», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Αλ. Καλύβης

Ολόκληρη η δήλωση του Αλ. Καλύβη:

Με συγχρονισμένες δηλώσεις τους ο κος Σόϊμπλε και ο κος Γκάμπριελ αποκαλύπτουν ωμά αλλά ουσιαστικά την πραγματικότητα της βαθειά διαιρεμένης Ευρώπης.

Ο μεν κος Σόϊμπλε ισχυρίζεται ότι η ευρωζώνη έχει θωρακιστεί έναντι της Ελλάδας στην περίπτωση εξόδου της από το ευρώ, ο δε κος Γκάμπριελ αναφέρει ότι δεν μπορούν όλα τα μέλη να είναι ισότιμα και κάποια κράτη-μέλη όπως η Γερμανία και Γαλλία πρέπει να αποσπαστούν και να πηγαίνουν μπροστά χωρίς τους άλλους σε ορισμένους κρίσιμους τομείς(οικονομία, ενέργεια κ.ά.).

Αυτή είναι η αντίληψη των κυρίαρχων της Ευρώπης. Επιβεβαιώνουν ότι επί πέντε χρόνια, η μόνη έγνοια που είχε ο κος Σόϊμπλε ήταν η στεγανοποίηση της ευρωζώνης έναντι ενός μέλους της που αντιμετώπιζε πρόβλημα και η τιμωρία του και όχι η αλληλεγγύη και η διάσωσή του. Ο δε κος Γκάμπριελ προχωρά ένα βήμα παραπέρα και θεωρεί βαρίδια τις λιγότερο ισχυρές χώρες και ιδιαίτερα της περιφέρειας.

Κατά τα άλλα, για ποιούς κανόνες, για ποιές αρχές, για ποια ισοτιμία, για ποια αλληλεγγύη μιλάνε; Η ευρωζώνη έχει εξελιχθεί σε μια πλήρως ανισότιμη περιοχή, σε ένα πεδίο μάχης ταξικών και εθνικών συμφερόντων, σε ένα σφαγείο δικαιωμάτων. Κάνουν τραγικό λάθος, όμως, όσοι θεωρούν ότι είναι προστατευμένοι από κρίσεις που μπορούν να προκύψουν σε κράτη-μέλη της Ευρωζώνης ή ότι αυτή τους η ψευδαίσθηση τους παρέχει το προνόμιο να εντείνουν τους εκβιασμούς τους.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που έχει εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του για μια εκ θεμελίων αλλαγή της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, μακριά από τη λιτότητα, την άνεργη και άνιση ανάπτυξη, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, την αφυδατωμένη δημοκρατία, είναι ζωντανό, εξαιρετικά επίκαιρο και ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερο τους λαούς των χωρών της Ευρώπης.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ