Διπλό… δώρο για 1 εκατ. συνταξιούχους φέτος

Κανένα σχόλιο

Διπλός μποναμάς περιμένει τους συνταξιούχους την περίοδο των εορτών, καθώς εκτός από το περίφημο κοινωνικό μέρισμα (που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 900 ευρώ), η Κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους έως και 1.400 ευρώ, που τους παρακρατήθηκαν παράνομα από λανθασμένο υπολογισμό των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Τα ποσά των επιστροφών αναμένεται να δοθούν με τη σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Απονομής Συντάξεων του υπουργείου Εργασίας (αρ.1375934/19-10-2017), επισημαίνεται ότι η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί σε μια δόση και θα αφορά συνταξιούχους απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που πλήρωσαν μεγαλύτερες εισφορές υγειονομικής περίθαλψης για το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2016.

"Sponsored links"

Συνολικά, είχε υπολογιστεί ότι οφείλονται περίπου 250.000.000 ευρώ από ποσά που εισπράχθηκαν αχρεωστήτως, γιατί υπολογίστηκαν στο ακαθάριστο ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων.

Όπως επισημαίνει, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) δεν θα γίνει καμία επιστροφή ποσού:

– Σε όσους έχουν ήδη επιστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο (δικαστική απόφαση κλπ).

– Σε συντάξεις που δεν είχαν υποστεί μειώσεις με βάση τις διατάξεις των παραπάνω νόμων, γιατί είχαν νόμιμα εξαιρεθεί.

– Στις περιπτώσεις που είχαν επιστραφεί στους δικαιούχους ποσά υγειονομικής περίθαλψης που αχρεωστήτως είχαν παρακρατηθεί (π.χ. λόγω εξαίρεσης από την κράτηση σε διπλοσυνταξιούχους, ή σε εργαζόμενους συνταξιούχους).

– Στις περιπτώσεις που ο υπολογισμός της εισφοράς κλάδου ασθενείας γινόταν στο ποσό της σύνταξης από το οποίο είχαν ήδη αφαιρεθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στις μειώσεις που έγιναν με τις διατάξεις των παραπάνω νόμων.

Οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ υγείας που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια κρίθηκαν παράνομες, καθώς οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβαρύνονταν με 4% εισφορές (και αργότερα 6%) υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική τους σύνταξη.

Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, εφάρμοζαν τον Νόμο 2084/1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους.

insider.gr

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις