15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αισιοδοξία καθηγητή Χρ. Λιονή για κορωνοϊό: «Η Κρήτη φαίνεται πως θα επιβραδύνει την επιδημία αυτή» | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Η Κρήτη για πολλούς και διαφόρους λόγους φαίνεται πώς θα επιβραδύνει όσο καμία άλλη Περιφέρεια την επιδημία,  κάτι που σημαίνει ότι η επιδημία αυτή θα «περάσει» από πάνω της πολύ ευνοϊκότερα», υποστήριξε με έμφαση, o καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Χρήστος Λιονής που ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤV.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιονής, στην δημοσιογράφο Κατερίνα Σαλαπάτα: «Αυτή η επιδημία θα φέρει πολλές συζητήσεις για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνικής μας ζωής και των προσωπικών μας σχέσεων» , ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους ηλικιωμένους και στους ασθενείς με πολλαπλά νοσήματα.

Για το κλείσιμο σχολείων και Πανεπιστημίων ο καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Θα φανεί η αποτελεσματικότητα του για όλη την Ελλάδα”  και πρόσθεσε ότι “η πρόταση αυτή αφορά όλες τις συναθροίσεις αλλά κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να συστήσει και η Εκκλησία της Κρήτης στο ποίμνιο της”.

Τέλος ο κ. Λιονής αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει στην ΥΠΕ Κρήτης για την ανάπτυξη μιας αυτοδύναμης υπηρεσίας (εκτός των καθιερωμένων δομών υγείας) και συνέστησε οι πολίτες να ακολουθούν  τις απλές οδηγίες των ειδικών και να αφήσουν στην άκρη το φόβο.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...