15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η εκδρομή σχολείων στην Κρήτη είχε επίσκεψη στο Γερμανικό Νεκροταφείο στα Χανιά όχι όμως σε μαρτυρικούς τόπους και χωριά!

Ημερομηνία:

Της Εβελίνας Χατζηδάκη

Προχωράμε καλπάζοντας και πετώντας τα άχρηστα πια προσχήματα στην επιβολή μιάς ιστορίας (και στην διδασκαλία της στα νέα παιδιά ) η οποία προβάλλεται σαν μη εθνοκεντρική, αντικειμενική, ειρηνική κ.λ.π.  Όπου αποδεικνύεται όμως πώς όλα αυτά είναι υποκρισία, η νέα «συμφιλιωτική» ιστορία είναι εθνοκεντρικότατη απλά έχει αλλάξει το έθνος που βρίσκεται στο κέντρο.

Τη γερμανική εκδοχή μαθαίνουμε  (στη συγκεκριμένη περίπτωση) σαν δικιά μας ιστορία. Στη Γερμανία η οποία προσπαθεί  να συμφιλιωθεί με την ιστορία της για να παίξει και πάλι ηγεμονικό ρόλο στον κόσμο (το δηλώνουν καθαρά ότι αυτός είναι ο στόχος κάποιοι ιστορικοί της) έχει αρχίσει μια εκστρατεία με τελετές στα γερμανικά νεκροταφεία όπου αποδίδονται τιμές στους στρατιώτες της Βέρμαχτ, όχι πια μόνο από τους απόγονους αλλά και από τα έθνη που έχουν υποστεί τις θηριωδίες τους.

Γίνεται εδώ και κάποια χρόνια στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο με παρουσία επίσημου εκπροσώπου των στρατιωτικών αρχών της Ελλάδας  (μια χρονιά είχε πάει και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ). Τώρα, και στο μέσο μιάς νέας διάλυσης της Ελλάδας και εξόντωσης του πληθυσμού της με νέα μέσα αυτή τη φορά από την ένωση αυτή στο κέντρο της οποίας βρίσκεται και πάλι η Γερμανία, η λογική αυτή προχωράει στα σχολεία.

Έτσι  τυχαία μάθαμε ότι δυό σχολεία πού επισκέφθηκαν την Κρήτη είχαν στο πρόγραμμά τους την επίσκεψη ΜΟΝΟ στο γερμανικό νεκροταφείο στα Χανιά και καμιά επίσκεψη στα μαρτυρικά χωριά και στα μνημεία των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων. Ούτε γερμανικά σχολεία δεν θα το έκαναν αυτό. Βλέπω στο βάθος τον Ρίχτερ να γελάει σαρκαστικά. Ούτε ο τίτλος του έχει παρά τις ανακοινώσεις αφαιρεθεί και η δικιά του σκοπιά της ιστορίας επιβάλλεται στα ελληνικά σχολεία.

Δεν υπάρχει κανείς να αντιδράσει;

Δείτε τα έγγραφα:

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91384653%CE%A0%CE%A3-2%CE%A8%CE%93?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/67%CE%9F%CE%957%CE%9B%CE%97-%CE%9D38?inline=true

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...