14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αν. Μανουσάκης: Δεχθήκαμε πόλεμο. Οι αξιωματικοί τους ήταν εριστικοί με τους αστυνομικούς, δεν τους άφηναν να ανέβουν στα λεωφορεία

Ημερομηνία:

Ο Αναστάσης Μανουσάκης, φίλος του Παντελή Σαπουνάκη ήταν παρών στο συμβάν με τον ξυλοδαρμό του 37χρονου. Δηλώνει απογοητευμένος από την απόφαση του δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτη” ενώ σημειώνει ότι δεχθήκανε πόλεμο, υπήρξε κωλυσιεργεία ώστε να μην πάρουν τα χαρτιά και σημειώνει ότι οι αξιωματικοί των Βρετανών στρατιωτών ήταν εριστικοί με τους Έλληνες αστυνομικούς και δεν τους επέτρεπαν για πολύ ώρα να εισέλθουν εντός του λεωφορείου

Διαβάστε τι ανέφερε:

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι απαράδεκτη. Αν γινόταν σε ένα δικό τους πρόσωπο αυτοί οι άνθρωποι θα είχαν δικαστεί, όποιον δικηγόρο και αν είχαν ορίσει. Τελείως παράλογη όλη αυτή η υπόθεση.

Όσον αφορά τον πόλεμο που δεχθήκαμε και την κωλυσιεργεία να πάρουμε κάποια χαρτιά, το νοσοκομείο ήταν μαζί μας μέχρι το τέλος. Μάλιστα με τσαμπουκά μας δώσανε κάποια χαρτιά. Το χαρτί που θα έκανε τη διαφορά δεν το πήραμε ποτέ. Αναφέρομαι βεβαίως σην απόφαση του ιατροδικαστή. Φτάσαμε πολύ ψηλά για να πάρουν και να μιλήσουν με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ξέρουμε τι έγινε. Σημασία έχει ότι δεν το είχαμε στα χέρια μας και είδατε τα αποτελέσματα. Θα κυνηγήσουμε την υπόθεση. Δε φοβόμαστε. Θα πάμε μέχρι τέλους. Είναι θέμα τύχης που ο φίλος μου ζει. Δεν ήταν κανείς μαζί μας. Ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα του και αυτός και ήταν τέσσερις στρατιώτες αυτοί. Εγώ εμπλάκηκα στο να τους απωθήσω και όχι να τους χτυπήσω για να μη βρεθούμε σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Μετά που δέχτηκε το χτύπημα ο Παντελής εμφανίστηκε κάποια βοήθεια.

Αναφερόμενος πιο αναλυτικά στο περιστατικό από την προσωπική του σκοπιά είπε:

Έρχεται ο ένας από αυτούς, μεθυσμένος, και με περίεργη προφορά λέει αν βρήκα κάποιο κινητό στο δρόμο. Αυτά τα έλεγε με πιεστικό τρόπο. Εγώ τον απέφυγα και πήγα στο αυτοκίνητό μου. Το αυτοκίνητο του Παντελή ήταν 30 μέτρα πιο κάτω και μέχρι να πάω να μπω εγώ στο αυτοκίνητό μου ήταν και οι 4 μπροστά του και δεν τον αφήνανε να κλείσει την πόρτα.

Με τα πολλά βγαίνει ο Παντελής από το αυτοκίνητο. Φώναζε στη γυναίκα του να μπει μέσα να κλειδώσει και άρχισε να δέχεται απειλές για τη ζωή του ότι θα τον σκοτώσουν. Μάλιστα του ζητούσαν το δικό του τηλέφωνο. Αν ήταν τώρα πρόφαση για τσαμπουκά ή αν είχαν χάσει πράγματι το τηλέφωνό τους, δεν το γνωρίζω. Εγώ θεωρώ ότι ήταν πρόφαση για τσαμπουκά.

Αυτός που χτύπησε τον Παντελή δεν ήταν μεθυσμένος καθόλου. Ήξερε ακριβώς τι έκανε, έπαθε αμόκ και του επιτέθηκε με κλωτσιά στη μύτη. Όταν βλέπω τον Παντελή κάτω αυτοί φύγανε επειδή είδανε τον κόσμο που ερχόταν να μας βοηθήσει. Μετά φυσικά άρχισα να τους ψάχνω, κάλεσα την αστυνομία και τους πήγανε μέσα.

Επίσης να πω όσον αφορά με τους αστυνομικούς, όταν τους πήγαμε στα λεωφορεία τους που τους είχα βρει, οι αξιωματικοί αυτών που ήταν και αυτοί μεθυσμένοι, ήταν πολύ εριστικοί με την αστυνομία, δεν άφηναν τους αστυνομικούς να ανέβουν στο λεωφορείο, και μετά από πολλές πιέσεις τους κατέβασανε κάτω για να υποδείξω αυτόν που χτύπησε τον Παντελή. Ήρθανε τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα της αστυνομίας, γιατί ήταν πάρα πολλοί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...