Η επιστημονική εξήγηση του Μινώταυρου | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Οι πρόγονοί μας στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν με τη λογική κάποια ισχυρά φαινόμενα της φύσης, δημιούργησαν μύθους, μεταξύ των οποίων και ο Μινώταυρος.

Ο Μινώταυρος, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μαρτυρούν τα ευρήματα της εποχής, βρισκόταν στο λαβύρινθο κάτω από το παλάτι του βασιλιά Μίνωα και κάθε φορά που… θύμωνε, η γη έτρεμε!

Ήταν, λοιπόν, ο Μινώταυρος μια επινόηση ανάγκης εξήγησης φαινομένων; Είχε ανθρώπινη μορφή; Ποια η σχέση του με τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Μεσογείου; Υπήρξαν ανάλογοι μύθοι σε άλλες χώρες του κόσμου;

"Sponsored links"

Οι απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί  από το TEDeD  (στην αγγλική γλώσσα):

 

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις