15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Γ. Σαπουνάκης: “Υψηλά ιστάμενοι προσπαθήσανε να κουκουλώσουνε το θέμα”

Ημερομηνία:

Την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της δίκης εξέφρασε και ο Γιώργος Σαπουνάκης, πατέρας του 37χρονου Παντελή Σαπουνάκη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από 2 Βρετανούς στρατιώτες:

“Αυτά τα παιδιά τα έχουν μάθει έτσι όταν έρχονται στα ξένα μέρη αντί να είναι επισκέπτες νοιώθουν ότι είναι κατακτητές. Έτσι τους έχουν μάθει, δε φταίνε αυτά.

Αυτά πίνουνε, είναι 6 μήνες στο καράβι, βγαίνουνε ξεδίνουνε, δεν τους προσέχουνε. Αυτοί νοιώθουνε κατακτητές. Αλλά λυπάμαι για πολλούς υψηλά ιστάμενους σε διάφορες θέσεις, από αστυνομία, να μη λέω γιατί δε θέλω να πω ονόματα, που προσπαθήσανε από την πρώτη στιγμή να κουκουλώσουνε το θέμα. Βρε έτσι, βρε αλλιώς, μέχρι να σηκωθούν να φύγουν, για να μη γίνει το δικαστήριο. Και τώρα που έγινε το δικαστήριο, εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Δηλαδή, αν τους είχαν σκοτώσει το παιδί τους, αν ήταν ο εγγονός ή γιος ή ο ανηψιός υψηλά ιστάμενου, τι θα έλεγε; Πές τε μου, τι θα έλεγε;

Λίγο πριν, ήταν κάποια άλλα παιδιά και είχαν στριμώξει ένα παιδάκι 17χρονών πάλι 4-5 και ήταν έτοιμοι να τον δείρουνε. Και ήταν εκεί κάτι παιδιά, και ένα ήταν από το χωριό μου και μου το είπε και τους διώξανε γιατί αλλιώς τι θα του είχαν κάνει κι αυτουνού. Την προηγούμενη σπάσανε λέει ένα ταξί και τον δείρανε και του δώσανε μια αποζημίωση κρυφά και καθάρισε η δουλειά. Αυτό θέλανε να κάμουνε και στο δικό μου αλλά επειδή ο δικός μου είναι λεβέντης – γιατί τον προσεγγίσανε και του λέγανε “τι θέλεις να βγάλεις” και τους είπε “δε θέλω να βγάλω τίποτα”.

DSCF8270

Για την απόφαση του δικαστήριου, ήταν προειλημμένη. Αυτό πιστεύαμε από την αρχή. Ήδη το δικαστήριο του στοίχισε του γιου μου ένα χιλιάρικο. Ποιος θα τα πληρώσει; Θα χάσει και 10 μέρες από τη δουλειά του. Του ‘πανε ότι μπορεί να πάθει μόλυνση να πάει στον εγκέφαλο και να πεθάνει.

Αν πάει στον εγκέφαλο, μετά θα πάρω κι εγώ μια καραμπίνα κι όπου δω 4-5 στρατιώτες θα τους καθαρίσω. Ήντα να κάμω; Εγώ το είπα, αν ήταν κανενός το παιδί, κανενός μεγάλου από αυτούς που πέρνανε τηλέφωνα και κάνανε και δείχνανε θα έβλεπα τι θα κάνανε. Αλλά το λέω ξανά, δε φταίνε τα παιδιά, φταίνε οι δικοί τους.”

Σε ερώτηση αν ασκήθηκαν πιέσεις για να μην προχωρήσουν σε μήνυση ο κ. Σαπουνάκης είπε:

“Μπήκαν διάφοροι ανεπίσημα από όλα τα συστήματα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...