Ένα ακόμη βήμα κατά του καρκίνου από έρευνα με συμμετοχή κρητικού επιστήμονα

Κανένα σχόλιο

Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Κι ενα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξατομικευμένη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου έγινε από τους επιστήμονες. Οι Ελπίδες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ασθενών διαγνωσμένων με νευροενδοκρινικά νεοπλάσματα δημιουργούνται από τη δημοσίευση στο τεύχος Νοεμβρίου του κορυφαίου ιατρικού περιοδικού “Gastroenterology”.

Ομάδα επιστημόνων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ ,με κεντρική συμμετοχή του κρητικού επιστήμονα, Πυρηνικού Ιατρού Γεωργίου Ζ. Παπαδάκη, ανακοίνωσαν νέα δεδομένα που δείχνουν την υψηλή προγνωστική αξία καινοτόμων ραδιοφαρμάκων εκπομπής ποζιτρονίων (PET tracers).

Οι καινοτόμοι αυτοί ιχνηθέτες επισημασμένοι με κατάλληλα νουκλίδια εκπομπής ποζιτρονίων στοχεύουν με υψηλή ειδικότητα υποδοχείς που εκφράζονται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων των συγκεκριμένων νεοπλασιών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται έγκαιρη διάγνωση, ακριβής σταδιοποίηση, άμεση εκτίμηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία καθώς και επιλογή των κατάλληλων εκείνων ασθενών που μπορούν να βοηθηθούν από θεραπεία με ραδιοεπισημασμένα πεπτίδια (Peptide Receptor Radionuclide Therapy; PRRT), συμβάλλοντας ζωτικά στην ευνοικότερη κλινική έκβαση των ασθενών (συνολική επιβίωση).

"Sponsored links"

Το περιοδικό “Gastroenterology” με παράγοντα επιροής (impact factor) 18.39 ανήκει στην ελίτ των επιστημονικών περιοδικών διεθνώς με σημαντική επίδραση στην έρευνα και τις σύγχρονες κατευθύνσεις της ιατρικής.Αποτελεί κορυφαία καταξίωση η δημοσίευση επιστημονικών εργασιών στο “Gastroenterology” και εγγύηση της υψηλού επιπέδου επιστημονικής εργασίας.

Ο κ. Γ.Ζ. Παπαδάκης είναι ιατρός με μακρόχρονη εξειδίκευση στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (National Institutes of Health) στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α., στο πεδίο των κλινικών και προ-κλινικών εφαρμογών, σύγχρονων υβριδικών διαγνωστικών απεικονιστικών τεχνικών. Στην παρούσα περίοδο ο κ. Γ.Ζ. Παπαδάκης είναι επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϋ των Η.Π.Α., και συνεργαζόμενος ερευνητής στο εργαστήριο Υπολογιστικής Βιο-ιατρικής (Computational Biomedicine Laboratory) του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του ΙΤΕ.

cretalive.gr

 

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις