13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οριστικό τέλος στη “Φτούκα” στην οδό Ποτιέ με ένα μεγάλο γλέντι αποχαιρετισμού | Φωτός

Ημερομηνία:

Ένα κατάστημα που συνδέθηκε με την άνθιση της οδού Ποτιέ τα τελευταία χρόνια, έκλεισε την Κυριακή 14 Μαΐου.

Η “Φτούκα” είναι το μέρος που βάζει το μέτωπο και αρχίζει να μετράει αυτός που “τα φυλάει” στο παιδικό παιχνίδι “κρυφτό”. Όταν τελειώσει το μέτρημα ξεκινά η αναζήτηση των παιδιών που κρύφτηκαν. Η “φτούκα” μπορεί λοιπόν να είναι ένας τοίχος ή ένα δέντρο, μία γωνιά ή μια κολώνα. Στην περίπτωσή μας, ήταν ένα κατάστημα στην οδό Ποτιέ.

Το μεζεδοπωλείο “Φτούκα” των αδελφών Ανδριανάκη ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβρη του 2013. Για τέσσερα σχεδόν χρόνια συντρόφεψε γευστικά και μουσικά τις εξόδους εκατοντάδων νέων της πόλης μας που προτιμούν τους καλούς μεζέδες, το καλό κρασί και την καλή παρέα.

DSCF2478

Μουσικά, στήριξε με την παρουσία του και τη διοργάνωση βραδιών ζωντανής μουσικής, μουσικούς της ρεμπέτικης και αυθεντικής κρητικής παράδοσης που και μέσα από τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος ζούνε μία άνθηση τα τελευταία χρόνια στα Χανιά.

Όλα αυτά τελείωσαν την Κυριακή 14 Μαΐου. Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους οι ιδιοκτήτες καλούσαν όλους να συμμετάσχουν σε ένα τελευταίο πάρτι:

“Και ήρθε η ώρα για την τελευταία μας συνάντηση! Αυτή την Κυριακή από τις 8 μουσικές από αγαπημένους μας φίλους και συνεργάτες, θα ακολουθήσει πάρτυ χωρίς θέμα, ο καθένας μπορεί να βάλλει τον δικό του τίτλο, για όλους εμας θα είναι τίτλοι τέλους!”

Η βραδιά είχε μπόλικο φαγητό, κρασί και πιοτό, κέφι και χορό, και μουσικούς που συνόδευσαν το κατάστημα στο κλείσιμό του μέχρι αργά το πρωί. Το τέλος έμοιαζε με την αρχή: Ήρθε με γιορτή.

Εμείς να ευχηθούμε στους πρώην πλέον ιδιοκτήτες του καλή συνέχεια σε ότι κάνουν στη ζωή τους και καλή αρχή στους νέους ιδιοκτήτες του χώρου που ελπίζουμε να διατηρήσουν την ποιότητα που μας είχε συνηθίσει ο χώρος.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ