19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζήτησε την ακύρωση μαθητικών εκδρομών για να πάνε για ψώνια την Black Friday!

Ημερομηνία:

Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν τραγικό. Ελέω “Μαύρης Παρασκευής” ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρα ζήτησε να ακυρωθούν σχολικές εκδρομές για να πάνε οι μαθητές και οι γονείς τους να ψωνίσουν!

Στα Χανιά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων τάσσεται ενάντια στη “Μαύρη Παρασκευή”. Στην Ιεράπετρα όμως, ο αντίστοιχος Εμπορικός Σύλλογος όχι μόνο τάσσεται υπέρ της, αλλά πιέζει και σχολεία να ακυρώσουν εκδρομές τους για να πάνε τα παιδιά και οι γονείς τους να ψωνίσουν!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το alfavita.gr η εκπαιδευτική εκδρομή του ΕΠΑΛ και του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας στο Ηράκλειο κινδύνευσε να ματαιωθεί μετά από τις έντονες αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου που ζήτησε επιτακτικά από τους διευθυντές των σχολείων να αναβάλλουν τις εκδρομές!

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μπινιχάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η εικόνα δύο σχολείων που φεύγουν από την πόλη εκείνη τη μέρα των μεγάλων προσφορών είναι πολύ άσχημη για το εμπόριο, και χαρακτήρισε “απογοητευτικό” ότι πάρθηκαν τέτοιες αποφάσεις.

Από την πλευρά του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας για το θέμα μίλησε τόσο ο υπεύθυνος καθηγητής της εκδρομής κ. Φιλτικάκης, το μέλος από τον Σύλλογο Γονέων κ. Στεφανάκης, όσο και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Τζιρή.

Ο κ. Φιλτικάκης, καθηγητής των ΕΠΑΛ, τόνισε πως η εκδρομή είχε κανονιστεί πριν από ένα μήνα χωρίς να ξέρει κανείς ότι εκείνη τη μέρα θα γινόταν η Black Friday, και δεν ήταν εύκολο να αλλάξει η ημερομηνία όταν έγιναν γνωστά τα παράπονα, με τα οποία πάντως δεν συμφωνεί. Το ΕΠΑΛ και τα υπόλοιπα σχολεία, τόνισε, στηρίζουν όλο το χρόνο με χιλιάδες ευρώ την αγορά της Ιεράπετρας σε αναλώσιμα, και το ίδιο κάνουν και τα παιδιά, πολλοί γονείς των οποίων άλλωστε είναι και οι ίδιοι έμποροι.

Όπως λέει κάθε χρόνο γίνονται πολλές εκδρομές που χρειάζονται μεγάλη προετοιμασία και τόνισε πως στην εκδρομή θα συμμετάσχουν μόλις δύο τμήματα με 38 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές τους. Η εκδρομή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει 2ωρη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ τα παιδιά θα έχουν και περίπου 1,5 ώρα ελεύθερη για να κάνουν μια βόλτα και να φάνε κάτι πριν επιστρέψουν.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων τονίστηκε πως είναι υπερβολική η αντίδραση αφού το ΕΠΑΛ σε πρόσφατη εκδήλωση του ξόδεψε 2.500 ευρώ που πήγαν όλα σε επαγγελματίες της πόλης.

Η διεθύντρια του ΕΠΑΛ ανέφερε πως είχε μάθει για τη διαφωνία του Εμπορικού Συλλόγου το προηγούμενο Σάββατο, όταν είχαν βρεθεί με τον πρόεδρο στην συνάντηση για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας. Όπως λέει ήταν πολύ αργά για να γίνουν αλλαγές αφού είχαν ανοιχτεί οι προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων, τόνισε όμως πως κανένα σχολείο δεν μπορεί να ασχολείται με το πότε έχει εκπτώσεις προκειμένου να προγραμματίζει τις εκδρομές του, ούτε και υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί από τη νομοθεσία.

Το ΕΠΑΛ όπως λέει, λόγω των πολλών τεχνικών ειδικοτήτων, στηρίζει περισσότερο από κάθε άλλο σχολείο τον εμπορικό κόσμο της πόλης και είναι άδικο να υπάρχει κατηγορία ότι υπάρχει προγραμματισμός για να πάνε οι μαθητές αλλού να ψωνίσουν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...