Ποινική δίωξη σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ που πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

1 Σχόλιο

Αντιμέτωπη με το αδίκημα της προσβολής θρησκεύματος και της παραβίασης  του αντιρατσιστικού νόμου είναι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Έλενα Γιαννακόπουλου, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)κατήγγειλαν ότι η διευθύνουσα σύμβουλος είχε ξεκινήσει διωγμό εναντίον όσων φορούσαν σταυρούς στο λαιμό η είχαν εικόνες επάνω από τα γραφεία τους.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η διευθύνουσα σύμβουλος παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της.

"Sponsored links"

Η δίωξη σε βάρος της επικεφαλής του ΕΟΠΠΕΠ είναι η πρώτη που ασκείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για υπόθεση, η οποία σχετίζεται με θρησκευτικές διακρίσεις.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Avatar_

    Δεν ξέρω αν έκανε αυτά που την κατηγορούν, ή αν απλά είχε μπει στο μάτι ορισμένων όπως λέει εκείνη, υποθέτω οτι αυτά θα αποδειχθούν στο δικαστήριο. Βέβαια αν όντως πέταξε τα προσωπικά αντικείμενα κάποιου στα σκουπίδια, κακώς το έκανε.

    Ομως, αυτοί που λένε οτι τα θρησκευτικά σύμβολα δεν έχουν καμία θέση στον εργασιακό χώρο, εννοούν όλα τα θρησκευτικά σύμβολα! Αν αύριο λοιπόν κάποια αποφασίσει να έρθει στην δουλειά με μαντήλα, διώξεις σαν την παραπάνω θα κάνουν δύσκολη την ζωή σε όποιον θέλει να αντισταθεί στον ανορθολογισμό και στην θρησκοληψία…

    Ευτυχώς υπάρχει εκείνη η απόφαση του ευρωπαικού δικαστηρίου, που αθώωσε εργοδότη που απέλυσε εργαζομένη που ήθελε να φοράει μαντήλα, διότι έκρινε οτι ένα ουδετερόθρησκο εργασιακό περιβάλλον ΔΕΝ περιορίζει την θρησκευτική ελευθερία του εργαζομένου.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις