15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ομάδα υψηλής αστυνόμευσης: “Υπάρχει συνεχιζόμενη διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα του Νομού Χανίων; Τι λένε οι υπεύθυνοι;” – Δεν υπάρχει κίνδυνος, λέει η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας | Γράφημα

Ημερομηνία:

​Με νέο μήνυμά της η “Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης” δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία από τον σταθμό μέτρησης ραδιενέργειας στα Κουνουπιδιανά σύμφωνα με τα οποία υπάρχει “πυκνή και αυξανόμενη” διαρροή ραδιενέργειας. Θέτει το ερώτημα: “Υπήρξε ατύχημα στη βάση της Σούδας όπου είναι και η αμερικάνικη βάση;”.

Με κάθε επιφύλαξη δημοσιεύουμε το σχετικό κείμενο και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις:

Ο λαός , η κοινωνία , οι απλοί άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ξέρουν από τα χείλη επισήμων εάν κινδυνεύει η υγεία τους ή όχι

Τα ΜΜΕ είναι ηθικά υποχρεωμένα να αναζητήσουν απαντήσεις

Υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα του Νομού Χανίων  σε ανησυχητικές ποσότητες ;

Στον επισυναπτόμενο πίνακα φαίνεται αυξητική τάξη συγκέντρωσης του ισότοπου, ρουθήνιο-106 (Ru-106).

Συνεχίζεται η ¨διαρροή¨;

Πως προήλθε;

Για  άλλη μια φορά οι συνεργάτες μας στην Κρήτη , είχαν άμεση και ακριβής πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τον σταθμό μέτρησης στα Κουνουπιδιανά στα Χανιά έχει ανιχνευτεί ραδιενέργεια για  πάνω από 7 ημέρες !

Όπως μπορείτε να δείτε από τις μετρήσεις η «τάση» είναι αυξανόμενη και όλο και πιο «πυκνή»

Υπήρξε ατύχημα στη βάση της Σούδας , όπου είναι και η αμερικανική βάση ;

Τι λένε οι υπεύθυνοι , τοπικοί και μη παράγοντες ;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

"google ad"

Δείτε τον πίνακα:

unnamed

Νέα ανακοίνωση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για το ισότοπο ρουθήνιο-106 που ανιχνεύτηκε στην Ελλάδα

Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ποσότητα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκε στη χώρα μας, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Σε ανακοίνωση της, η ΕΕΑΕ, αναφέρει πως «σύμφωνα με μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού Δικτύου Συνεργαζομένων Εργαστηρίων την περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2017 ανιχνεύθηκαν ίχνη στην ατμόσφαιρα σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις (<5 mBq/m3, χιλιοστό του Μπεκερέλ (Bq) σε ένα κυβικό μέτρο αέρα)».

Το ισότοπο που ανιχνεύθηκε και σε αυτή την περίπτωση είναι το ρουθήνιο-106 (Ru-106).

Παρόμοια ευρήματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Σλοβενία. Πρόκειται για μη αναμενόμενα ευρήματα, τα οποία, αν και δεν έχουν καμία ραδιολογική σημασία, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για να εξακριβωθεί η πηγή προέλευσης.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), οι ανιχνεύσιμες ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 είναι πλέον σχεδόν μηδενικές.

Οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων εργαστηρίων, κατά την περίοδο 5 έως 11 Οκτωβρίου δείχνουν ότι τα ίχνη ρουθηνίου στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται σε συγκεντρώσεις που αγγίζουν το όριο ανίχνευσης, καθώς είναι πια μικρότερες των 0,2 mBq/m3, δηλαδή κάτω του ενός πέμπτου του χιλιοστού του Μπεκερέλ σε ένα κυβικό μέτρο αέρα.

Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει πως πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον. Επισημαίνει, επίσης, ότι η πηγή προέλευσης των ευρημάτων αυτών δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και παραμένει άγνωστη.

Kατόπιν της κοινοποίησης του κειμένου της “Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης” επικοινωνήσαμε με επιστήμονες της ΕΕΑΕ οι οποίοι με δηλώσεις τους στον “Α.τ.Κ.” επισήμαναν ότι δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας από τα στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζονται ασαφή:

Η πηγή των δεδομένων δεν είναι σαφής και δεν είναι δεδομένα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας από την Κρήτη. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της Επιτροπής, τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκονται πολύ χαμηλότερα, από 44,6 έως 45,2, δηλαδή το μισό από το διάγραμμα που παρουσιάζεται.  Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα στοιχεία δεν είναι σαφές από πού έρχονται και δεν είναι σαφής η ανάλυση. Πρόκειται για μέτρηση δόσης και δε συνεπάγεται κάποιο συγκεκριμένο ισότοπο όπως αυτό που αναφέρεται (ρουθήνιο-106) και δε δείχνει καμία έκκληση.

Διαβάστε την αναλυτική απάντηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στον “Αγώνα της Κρήτης” σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης:

– Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας: Ασαφή τα στοιχεία σχετικά με τη ραδιενέργεια στην Κρήτη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας

Δείτε και δηλώσεις του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Δημόκριτου κ. Ν. Κατσαρού για το θέμα με την ποσότητα ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκε στη χώρα μας:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...