Aνοιχτό Μάθημα Χορού & Παράσταση Butoh στο Θέατρο 73100 από τη Μαρία Μαλαξιανάκη

Κανένα σχόλιο

Tο Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα γίνει ένα εισαγωγικό μάθημα χορού Butoh με την Μαρία Μαλαξιανάκη στο Θέατρο 73100. Το μάθημα είναι δωρεάν με απαραίτητη κράτηση στο 6988 664151.

Η βασική έρευνα του εργαστηρίου είναι μέσω της σωματικής δράσης να αποδυναμωθεί η νόηση ώστε το ίδιο το σώμα να χορέψει, να κινηθεί μέσω των αισθήσεων αλλάζοντας σωματική και πνευματική κατάσταση έχοντας ορμή και όχι σκέψη-ιδέα. Δουλεύουμε με διάφορους μηχανισμούς και τεχνικές με στόχο την εγκατάλειψη του εαυτού και το άνοιγμα στο άγνωστο.

περιμένουμε
ξεχνάμε
δεχόμαστε
εγκαταλείπουμε
στεκόμαστε οριακά
ανοίγουμε

"Sponsored links"

πρώτη ώρα: σωματικό ζέσταμα
Δεύτερη ώρα: ασκήσεις και βασικός χορός
15 λεπτά παύση
Τρίτη ώρα: ποιητικός χορός και αυτοσχεδιασμός

Butoh performance
”Amorphous Life”

Life that resist being settled in any particular form.
If trapped in a static form you are losing life.

Tatsumi Hijikata- Butoh pioneer

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα δοθεί παράσταση χορού Butoh από την Μαρία Μαλαξιανάκη και την συμμετοχή μελών του εργαστηρίου της. Συμμετέχουν οι: Σοφία Κάσσαρη, Κατερίνα Παπανδρέου, Cecile Rauly, Ρωξάνη Καμπουράκη και Σπύρος Κουρής.

Η παράσταση ξεκινάει στις 21:00 και διαρκεί μία ώρα. Εισιτήριο 10 ευρώ και μειωμένο 7 ευρώ.

Η Μαρία Μαλαξιανάκη ξεκίνησε την χορευτική της πορεία το 2001 στα Χανιά με την ομάδα χοροθεατρου Ηνεμόεις της Μαρίας Μεντέζ. Μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια θα παρακολουθήσει σεμινάρια Butoh με τους Ιάπωνες χορευτές Masaki Iwana και Sumako Koseki. Το 2006 αποχωρεί από την ομάδα και ανεβάζει τον πρώτο της σόλο χορό στα Χανιά, με την συνοδεία του μουσικού Gen Shimaoka. To 2007 μεταβαίνει στη Νορμανδία και συμμετέχει στις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Masaki Iwana από τον οποίο αντλεί την έμπνευση της αποκρυσταλλώνοντας το χορευτικό της ύφος.

Επιστρέφοντας στη Ελλάδα ανεβάζει παραστάσεις εντός και εκτός θεάτρου και συμμετέχει σε φεστιβάλ στα Χανιά και στην Αθήνα. Από το 2013 παραδίδει σεμινάρια στην Αθήνα σε συνεργασία με το Θέατρο Ειλισσός και εβδομαδιαία εργαστήρια στα Χανιά, δραστηριοποιείται σαν δασκάλα και χορογράφος καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται στο χώρο αυτό. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την δραματική σχολή Δήλος της Δήμητρας Χατούπη όπου παραδίδει σεμινάρια στους εκπαιδευόμενους ηθοποιούς.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις