Aπό το Εργατικό Κέντρο Χανίων διαψεύδεται κάθε εμπλοκή σε «κομπίνες» με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης

Κανένα σχόλιο

Σε πόρισμα – καταπέλτη του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας για «κομπίνες» με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, αναφέρεται δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» στο οποίο εμπλέκεται και το Εργατικό Κέντρο Χανίων στο οποίο είχαν υλοποιηθεί τέτοια σεμινάρια.Όμως από το Εργατικό Κέντρο Χανίων διαψεύδεται κάθε εμπλοκή σε «κομπίνες» με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ.Δημήτρης Κορναράκης, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, επισημαίνει πως όντως έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ πριν από 10 περίπου μήνες χωρίς να υπάρξει κάτι το επιλήψιμο.

«Εμείς τους δώσαμε όλα τα παραστατικά που ζήτησαν και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε υπάρχει σχέση με τις κλοπές που αναφέρει το δημοσίευμα» τόνισε ο κ. Κορναράκης επισημαίνοντας πως «έκτοτε δεν είχαμε την παραμικρή ενόχληση από το ΣΔΟΕ».

"Sponsored links"

Μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων επεσήμανε πως κακώς το ΕΚΧ ενεπλάκει στο δημοσίευμα της εφημερίδας καθώς «ίσως κάτι να έγινε στην Στερεά Ελλάδα και καλά κάνουν και το ψάχνουν» , όμως στα Χανιά τα σεμινάρια έγιναν κανονικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και το οποίο απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, «αποκαλύπτεται το τεράστιο φαγοπότι που είχε στηθεί ανά την επικράτεια έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν έως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (στο 80% έφτανε η ευρωπαϊκή συμμετοχή και 20% η χώρα μας) για την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων να τα καρπωθούν κάποιοι επιτήδειοι.»

Aπαντηση  στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας»

Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με δημοσίευμα του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας σας, που εμπλέκει το Εργατικό Κέντρο Χανίων σε δήθεν σκάνδαλο σχετικά με τη διεξαγωγή δράσεων κατάρτισης διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Το Ε Κ Χανιών συμμετείχε σε πρόγραμμα της ΕΕΔΕ μαζί με δεκάδες άλλους φορείς από όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το 2008.

Οι αιτιάσεις του εν λόγω ρεπορτάζ σχετικά με δήθεν «εικονικούς εργαζόμενους που παρακολούθησαν,  εικονικούς εκπαιδευτές, εικονικά τιμολόγια κλπ,» το λιγότερο αποτελούν φαντασιώσεις του δημοσιογράφου, ή αυθαίρετα εξομοιώνει εμάς με άλλους που ουδεμία σχέση έχουμε.   Προκαλούμε και φιλοξενούμε τον εν λόγω δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει έρευνα ο ίδιος με δική μας διευκόλυνση, για να διαπιστώσει ότι οι εν λόγω δράσεις πραγματοποιήθηκαν νομιμότατα.

Οι καταρτιζόμενοι ήταν εργαζόμενοι, και αυτοαπασχολούμενοι. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στο σύνολο τους σε χώρους Δημόσιους σε συνεργασία με φορείς του Νομού. Οι πληρωμές των προγραμμάτων έγιναν απευθείας από την ΕΕΔΕ στους καταρτιζόμενους με δίγραμμες επιταγές.

Η υλοποίηση των σεμιναρίων έγινε από το ΚΕΚ EUROPROGRESS. Στα πλαίσια πανελλαδικού έλεγχου για το σύνολο του προγράμματος που διενεργεί το ΣΔΟΕ μας ζήτησαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία και άμεσα τους τα παραδώσαμε.

"Sponsored links"

Για δε τις 220.000 ευρώ που για λόγους εντυπωσιασμού και ανακριβώς αναγράφονται, αφορούν το συνολικό κόστος των προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν, και δεν έχει σε τίποτε να κάνει με τα έσοδα υλοποίησης του Εργατικού κέντρου που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ανά πρόγραμμα περίπου, τα οποία και έχουν καταχωρηθεί στα έσοδα του κέντρου μας και έχουν ελεγχθεί και από το ΣΔΟΕ.

Οι αναφορές που γίνονται περί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για διαφήμιση και υποστηρικτικές υπηρεσίες που κάνετε για το Ε.Κ. Χανίων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι αναφορές σας για «περίεργες» διαρρήξεις στο φορέα μας (που όντως επανειλημμένως έχουμε υποστεί βανδαλισμούς και διαρρήξεις) ουδεμία σχέση έχουν με τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά των προγραμμάτων τα όποια και παραδώσαμε. Επίσης καμιά εκκρεμότητα φορολογική ή άλλης μορφής έχουμε με το ΣΔΟΕ.

Οι αιχμές και οι επιθέσεις των «λειτουργών της ενημέρωσης» για τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου  τα οποία δήθεν σπαταλήθηκαν από τις Εργατικές Ενώσεις, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους και άλλους φορείς αποκαλύπτουν την εμπάθεια τους, η οποία τεκμηριώνεται με την επιλεκτική επίθεση τους  εναντίον ιδιαίτερα των εργατικών συνδικάτων.

Θεωρούμε ότι ήταν επιβεβλημένο εκ μέρους σας πριν την δημοσίευση του άρθρου να είχατε ζητήσει τουλάχιστον την άποψη του Κέντρου μας για όσα αναφέρεται γι’ αυτό παραπάνω.

Για το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων

         Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                         ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις