B. Σιούτη: Τι θα έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου στον Αλέξη Τσίπρα για τα σχέδιά του να γεμίσει όλη την Ελλάδα με βάσεις των ΗΠΑ

Κανένα σχόλιο

Η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη σχολιάζει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα με τους σχεδιασμούς για δημιουργίας πολλών νέων αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα παραπέμποντας στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, προσπαθεί να αντιγράψει δίχως να έχουν τίποτα το κοινό.

Παραπέμπει μάλιστα σε ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου σχετικά με τη στάση κυβερνήσεων που αποδέχονταν τις αμερικάνικες αποφάσεις σα ευαγγέλιο και τις καταστρεπτικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Διαβάστε τι αναφέρει:

"Sponsored links"

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ισχυρίζονται το εντελώς μη σοβαρό ότι ο Τσίπρας μοιάζει,έστω κι ελάχιστα, στον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκτός από την προσπάθεια του Τσίπρα κάποιες φορές να αντιγράψει τον τρόπο εκφοράς του λόγου, δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Στο θέμα της παιδείας φυσικά η διαφορά είναι χαώδης, αλλά και η πολιτική δεν έχει καμία σχέση. Εδώ μία απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου σε ερώτηση που του είχε γίνει για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ; Κύριε Πρωθυπουργέ, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει ένα στοιχείο στην εξωτερική σας πολιτική που επικρίνει αρκετά την Αμερική, ενώ η χώρα σας χρειάζεται πολύ την Αμερική, στην εξωτερική σας πολιτική για να σας υποστηρίξει απέναντι στο Βορρά. Αλλά το σημαντικότερο απέναντι στη χώρα την οποία θεωρείτε τη μεγαλύτερη απειλή, δηλαδή την Τουρκία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ; Αυτή η ερώτηση νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική. Είναι άλλωστε μια ερώτηση που απασχολεί αρκετούς από τους συμπατριώτες μου. Η απάντηση μου είναι ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από την εποχή του εμφυλίου πολέμου ποτέ δεν επέκριναν την Αμερική ούτε και της επετέθηκαν για την πολιτική της. Και τι απεκόμισαν; Την εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το ’56, την τραγωδία της Κύπρου το 1974, μια συνεχή υποστήριξη για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Φαίνεται ότι το να είσαι ο άνθρωπος του “ναι” δεν είναι παραγωγικό. Είναι δεδομένο το να είναι κανείς ειλικρινής δεν είναι άλλωστε χειρότερο από το να είναι ο άνθρωπος του “ναι”. Αυτή την πολιτική επιλέξαμε. Εμείς λέμε την αλήθεια.

Δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι το να δεχόμαστε όπως έκαναν οι κυβερνήσεις στο παρελθόν σ’ αυτή τη χώρα τις αμερικανικές αποφάσεις σαν ευαγγέλιο οδήγησε στην βελτίωση της εθνικής κατάστασης στη χώρα μας. Αλλά ο αγώνας για μια ελεύθερη εθνικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι ένας αγώνας που αναζωογονεί τους Έλληνες και τους παροτρύνει προς την επιτυχία.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις