Μειωμένες κατά 56% οι εισοδηματικές ενισχύσεις του Δ’ ΚΠΣ για τους αγρότες

Κανένα σχόλιο

«Μειωμένες κατά 56% θα είναι εισοδηματικές ενισχύσεις που θα μοιραστούν οι περίπου 150.000 αγρότες-κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας κατά τη νέα προγραμματική περίοδος 2007-13», όπως επισημαίνει με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Κοντό, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Σύμφωνα με το κ. Σκουλάκη, «τα κονδύλια που θα καταβληθούν για τη στήριξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών – των οποίων η τοπική οικονομία εξαρτάται από τον πρωτογενή τομέα – θα ανέλθουν σε 425 εκατ. ευρώ, έναντι 955 εκατ. ευρώ την περίοδο 2000-2006».

Mε δεδομένο ότι:

"Sponsored links"

  1. τα έως σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) την τελευταία διετία επιτάχυνε το ρυθμό εξόδου των αγροτών από τον αγροτικό τομέα με συνέπεια – μόνο για πέρυσι (2007) – 19.100 αγρότες να εγκαταλείψουν την αγροτική δραστηριότητα, μειώνοντας έτσι κατά 3,7% τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.
  2. η μείωση αυτή θα έχει άμεσες επιπτώσεις και πρόσθετες πιέσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα αγροτικής παραγωγής, ιδιαίτερα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας, που αντιπροσωπεύουν το 61,7% των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα,

ο κ. Σκουλάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να στηρίξει τους αγρότες της χώρας των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι οποίοι όλο και περισσότεροι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες τους στρεφόμενοι στο δευτερογενή ή τριτογενή τομέα, για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις