Creta Farms: «Ναι» με αιρέσεις από Κ. Δομαζάκη στους όρους των τραπεζών

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι αποδέχεται τους όρους των τραπεζών, εξέδωσε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης της Creta Farm.

Ο κ. Κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι απαιτείται άμεση λύση για την εταιρεία, επαναλαμβάνει το ενδιαφέρον επενδυτή και ζητά συνάντηση με τους τραπεζίτες την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Δηλώνει ότι συμφωνεί για την υπογραφή standstill agreement, ωστόσο, σημειώνει ότι δεν αποδέχεται την PwC ως monitoring trustee, θεωρώντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κ. Δομαζάκη έχει ως εξής:

"Sponsored links"

«Την Παρασκευή 12-7-2019 αποστείλαμε στις πιστώτριες τράπεζες την απάντησή μας στην από 9-7-2019 επιστολή τους.

Η Creta FarmΚΡΕΤΑ 0,00%s βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο, καθώς, από την ημέρα αποπομπής μου από την εκτελεστική διοίκηση της εταιρείας, η κατάρρευση είναι ραγδαία. Στις 30/04/2019 η εταιρεία εξυπηρετούσε πλήρως τις υποχρεώσεις, ενώ σήμερα αδυνατεί όχι μόνο να καλύψει τις υποχρεώσεις της, αλλά και να παράγει προϊόντα, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία των πελατών της. Τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί και απαιτούνται τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ άμεσης ρευστότητας, προκειμένου να αρχίσει να αποκαθιστά τη λειτουργία της και τουλάχιστον άλλα 2 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσει να αποκαθίσταται η ομαλότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η διάσωση της εταιρείας δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα και απαιτείται άμεση λύση. Ήδη έχουμε γνωστοποιήσει στις τράπεζες το ενδιαφέρον επενδυτή να ενισχύσει άμεσα την εταιρεία κεφαλαιακά έως του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Επαναλαμβάνουμε το ενδιαφέρον του επενδυτή και αιτούμαστε έως την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου κοινή συνάντηση ημών, του υποδεικνυόμενου επενδυτή και των πιστωτριών τραπεζών.

Συμφωνούμε στην υπογραφή συμφωνίας “Standstill/MoU” και είμαστε διακείμενοι θετικά στην ενεργοποίηση των πιστοδοτικών ορίων προεξόφλησης απαιτήσεων της εταιρείας ή/και factoring και δηλώνουμε την πρόθεσή μας για την υλοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης σημάτων/δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Δεν μας αφορά το ζήτημα του ελέγχου της Deloitte, εξάλλου, τον έλεγχο τον επιδιώκουμε και τον επικροτούμε, γι’ αυτό και έχουμε κινήσει και σχετικές νόμιμες διαδικασίες.

Δηλώνουμε ότι έχουμε αποδεχτεί με την από 10/06/2019 επιστολή μας προς τις τράπεζες την τοποθέτηση CRO/Monitoring Trustee. Δεν αποδεχόμαστε όμως ως κατάλληλη για την ανάθεση και διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου την εταιρεία PRICEWATERHOUSECOOPERS, διότι υπάρχει σαφές ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και η εν λόγω εταιρεία δεν μπορεί να εκτελέσει το καθήκον της με συνέπεια και αμεροληψία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ»

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις