Πρώτος ο Ανδρουλάκης στις εκλογές της Κεντροαριστεράς στην Κρήτη – Από τις μικρότερες συμμετοχές πανελλαδικά στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Την υποστήριξή της στο Νίκο Ανδρουλάκη έδειξε η Κρήτη, καθώς ο Κρητικός πολιτικός έλαβε 7.818 ψήφους, με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί, λαμβάνοντας 7.054 ψήφους.

Νομός Χανίων

Στο Νομό Χανίων, πρώτος εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 107 ψήφους διαφορά από τη Φώφη Γεννηματά που ακολουθεί, με χαμηλή πάντως συμμετοχή

"Sponsored links"

Αναλυτικότερα, 2.876 Χανιώτες ψήφισαν για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 928 ψήφους και ακολούθησε η Φώφη Γεννηματά με 821 ψήφους. 342 ψήφους έλαβε ο Γιώργος Καμίνης, 604 ο Σταύρος Θεοδωράκης, 56 ο Γιάννης Μανιάτης, 48 ο Γιάννης Ραγκούσης, 50 ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, 1 ψήφο ο Απόστολος Πόντας και 6 ο Δημήτρης Τζιώτης.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά τμήμα στα Χανια:

Untitled

Τα αποτελέσματα σχεδόν στο 100% της Κρήτης

 • Ανδρουλάκης 7.743 (41,58%)
 • Γεννηματά 7.057 (37,9%)
 • Καμίνης 1.620 (8.7%)
 • Θεοδωράκης 1.441 (7.74%)
 • Μανιάτης: 298 (1,6%)
 • Ραγκούσης: 218 (1,17%)
 • Γάτσιος: 204 (1,1%)
 • Τζιώτης: 24 (0,13%)
 • Πόντας: 16 (0,09%)

Αποτελέσματα Επικράτειας από 175.565 ψηφοφόρους σε 730 από 878 εκλογικά τμήματα (83,49%)

 • Γεννηματά 73.939 (42,50%)
 • Ανδρουλάκης 43.735 (25,14%)
 • Καμίνης 23.520 (13,52%)
 • Θεοδωράκης 17.062 (9.81%)
 • Μανιάτης: 7.417 (4,26%)
 • Ραγκούσης: 4.162 (2,39%)
 • Γάτσιος: 2.877 (1,65%)
 • Πόντας: 924 (0,53%)
 • Τζιώτης: 343 (0,20%)

Τελικά αποτελέσματα Εξωτερικού

 • Γεννηματά 799 (36,02%)
 • Καμίνης: 472 (21,28%)
 • Ανδρουλάκης: 458 (20,65%)
 • Θεοδωράκης: 308 (13,89%)
 • Καμίνης 20.822 (123,25%)
 • Ραγκούσης: 81 (3,65%)
 • Μανιάτης: 58 (2,61%)
 • Γάτσιος: 34 (1,53%)
 • Πόντας: 5 (0,23%)
 • Τζιώτης: 3 (0,14%)

Ραγκούσης: Συγχαρητήρια στη Φώφη, θα υπηρετήσω την ενότητα

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Επίσης, στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση. Ευχαριστώ κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτής της όμορφης διαδικασίας. Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις».

Μανιάτης: Είμαστε συνιδρυτές και θα είμαστε όλοι παρόντες

"Sponsored links"

«Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες τις φίλες και τους φίλους της παράταξης, που προσήλθαν και ψήφισαν σήμερα στις κάλπες. Ιδιαίτερα, είμαι ευγνώμων προς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Σήμερα η Παράταξη νίκησε. Οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ θερμά τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα, στον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Απόστολο Πόντα, τον Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον Δημήτρη Τζιώτη για την εξαιρετική παρουσία τους που ανέδειξε το υψηλότατο επίπεδο πολιτικής που πάντα χαρακτήριζε τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα και της ιδιαίτερα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς του Νίκου Αλιβιζάτου και της Επιτροπής, το κύρος της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης»

Δήλωση Καμίνη: Συγχαρητήρια, σε Φώφη, Ανδρουλάκη και πολίτες

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επεσήμανε την ανάγκη ενότητας.

«Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ’ όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα. Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε.

Θεοδωράκης: Συγχαρητήρια στη Φώφη -Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη την Φώφη Γεννηματά. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται» είπε. Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να την συγχαρεί.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Βολές από μέλη του Ποταμιού κατά Θεοδωράκη

Αναταράξεις στο Ποτάμι μετά την δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι συνεχίζει τον αγώνα μέσω του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, παρά την ήττα από τον πρώτο γύρο.

Με επιστολή τους 58 μέλη του Ποταμιού διαφωνούν με τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη επανέρχονται και ζητούν αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και συνέδριο.

Η επιστολή ειδικότερα αναφέρει:

«Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε.

Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες.

Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, την διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας.

Τα Μέλη του Ποταμιού:

 1. Αγγελοπούλου Νικολίτσα
 2. Λίλη Αγγελοπούλου
 3. Αικατερίνη Αγγελοπούλου
 4. Μαρίζα Αγγελοπούλου
 5. Μυρτώ Αθανασιάδου
 6. Σοφία Αθανασόπουλος
 7. Θάνος Αναστασοπούλου
 8. Μαρία Αντωνοπούλου Αργυρή
 9. Αργυρός Ευάγγελος
 10. Βασιλούδης Θεοδόσιος
 11. Γκεντζής Αλέξανδρος
 12. Δημήτρης Σαράντου
 13. Ζήρας Παναγιώτης
 14. Ιωαννίδου Στέλλα
 15. Καβούνη Ροδή
 16. Καλαθενιός Γεώργιος
 17. Κάλφας Νικήτας
 18. Καραγιάννης Μάρκος
 19. Καρακατσάνης Γιώργος
 20. Καραμανιώλας Δημήτρης
 21. Κατσανούλας Κωνσταντίνος
 22. Κατσαρέλης Τριαντάφυλλος
 23. Δημήτρης Καχριμάνης
 24. Σπύρος Κίκιλης
 25. Ιωάννης Κοντόπουλος
 26. Ανδρέας Κόρδας
 27. Νίκος Κοσμάτος
 28. Ανδρέας Κουρκουνάς
 29. Δημήτρης Κουρούβανη Ελένη
 30. Κριπαράκος Κώστας
 31. Λαπόρδα Χριστίνα
 32. Μανθόπουλος Θεόδωρος
 33. Μανουσάκης Στάθης
 34. Μαυρίκιος Γιάννης
 35. Μολδοβανίδης Νίκος
 36. Μουζάς Παύλος
 37. Μπαζάκης Κώστας
 38. Μπακάλης Νάσος
 39. Μπακέας Παναγιώτης
 40. Μπινιάρης Θωμάς
 41. Νάτσης Ευθύμιος
 42. Ντζελβέ Μαρία
 43. Οικονομόπουλος Ανδρέας
 44. Παπαδοπούλου Ελένη
 45. Παπαστράτος Στέλιος
 46. Πατέλης Βασίλης
 47. Ρηγούτσος Αλοΐσιος
 48. Σπετσιέρης Ελευθέριος
 49. Τάνης Κώστας
 50. Τουτουντζόγλου Δημήτριος
 51. Τριανταφυλλίδης Τρύφων
 52. Τσαούσης Γιώργος
 53. Τσίγγου Κίττυ Τσιριγώτη
 54. Κοντάκη Δέσποινα
 55. Φουντάκης Γιώργος
 56. Χάιδου Νατάσσα
 57. Χατζηαθανασίου Παντελής
 58. Χατζηιερεμίας Σιμεών
 59. Χριστόπουλος Θανάσης”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις