ERTOPEN: “Ολομέτωπη μαύρη επίθεση η διακοπή του ρεύματος” – Πρωτοβουλία Πολιτών: “Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ”

Κανένα σχόλιο

Συντονισμένο σχέδιο σίγισης των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ σε εξέλιξη καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Σήμερα, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι εμπόδισαν εργολάβο της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ. Όπως όμως σημειώνει και το ertopen.com, η ΔΕΗ κατάφερε και έκοψε το ρεύμα στον πομπό των Μεσαίων στα Χανιά. Ο Πομπός των Χανίων έχει πολύ μεγάλη ισχύ καλύπτοντας μεγάλο έυρος της επικράτειας. Την ίδια ώρα, επι ποδός είναι αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι σε Ορεστιάδα και Κομοτηνή. Υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για αντίστοιχες ενέργειες και στους εκεί σταθμούς και πομπούς.

Η εντολή για την φίμωση των Περιφερειακών Σταθμών της ελεύθερης ΕΡΤ έχει δοθεί απευθείας από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Την τελευταία εβδομάδα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι πολίτες που στέκονται 18 μήνες πλάϊ τους έχει χρειαστεί είτε να επανασυνδέσουν το ρεύμα είτε να αποτρέψουν τη διακοπή σε 5 σταθμούς.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της ertopen.com:

"Sponsored links"

“Πρόκειται για μια ολομέτωπη «μαύρη» επίθεση ενάντια στις φωνές που ακόμα αντιστέκονται. Δεν πρέπει επίσης να θεωρηθεί άσχετη η συγκυρία στην οποία επιχειρείται αυτή η καταστολή μέσω της διακοπής του ηλεκτρικού.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι που κρατάνε την Ελεύθερη, Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ ζωντανή και δυνατή είναι αποφασισμένοι να δώσουν και αυτή τη μάχη για να κρατηθεί η αδέσμευτη φωνή της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στον αέρα. Είναι μια ακόμα μάχη αξιοπρέπειας και επιβίωσης και θα την κερδίσουν!”

Θυμηθείτε τι ακριβώς συνέβη πατώντας εδώ.

Και η Πρωτοβουλία Πολιτών αντιδρά

Σχετική ανακοίνωση στα Χανιά εξέδωσε και η Πρωτοβουλία Πολιτών όπου ζητά την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα.

Σήμερα στις 8 το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων στη Σούδα και διέκοψε την ηλεκτροδότηση, τόσο στον πομπό των Μεσαίων, από τον οποίο εξέπεμπαν πρόγραμμα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όσο και στο ραδιοφάρο, γεγονός που εμπεριέχει και άλλους κινδύνους καθώς από απόψε το βράδυ ο ψηλός πύργος του θα είναι πλέον χωρίς φωτισμό ασφαλείας.

Παρόμοιες προσπάθειες να διακοπεί το ρεύμα σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και σε άλλους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, όπως στο Βόλο και τη Ρόδο, με εντολή της διεύθυνσης της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ήταν ενήμεροι για το ενδεχόμενο διακοπής, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις αλληλέγγυοι πολίτες, που με την παρουσία τους απέτρεψαν τις διακοπές ρεύματος.

Η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης φωνής της ΕΡΑ, δίπλα στις δεκάδες που αντιμετωπίζουν οι αντιστεκόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τους τελευταίους 18 μήνες, παράλληλα με τη γενικότερη πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και διεκδικεί.

Η αγωνιζόμενη, ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ Χανίων, πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται. Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, που εξέπεμπε από το Ραδιομέγαρο μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ πριν ένα χρόνο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εκπέμπει από την ertopen.com, την ΕΤ3 και τις ΕΡΑ σε όλη σχεδόν τη χώρα, αποτελεί υπόδειγμα πραγματικής δημόσιας και δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης, προσφέροντας ενημέρωση, ήθος και ελπίδα ενάντια στο «μαύρο» και τους άθλιους υπηρέτες του.

"Sponsored links"

Ζητάμε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στη Σούδα. Να σταματήσει οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια σε οποιονδήποτε περιφερειακό σταθμό σε όλη τη χώρα.

Σήμερα, από όλα τα μετερίζια χρειάζεται να ενωθούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με τις απολυμένες καθαρίστριες και με όποιον αντιστέκεται, σε έναν αγώνα για δουλειά και αξιοπρέπεια, για δημοκρατία και ελευθερία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις