Fake news Γερμανικής νεοφιλελεύθερης λαϊκιστικής προέλευσης η είδηση ότι καταργείται ο γύρος

Κανένα σχόλιο
Ακόμα και πίσω από τις ιστορίες για τα πιτόγυρα ο γερμανικός δάκτυλος δεν κρύβεται. Γιατί όταν βλέπουν ότι μπορεί να υποχρεωθούν να βγάλουν τα “πρόσθετα” από τα τρόφιμα, αρχίζουν τα fake news και την σκαπουλάρουν

Fake news η απαγόρευση του γύρου στην Ευρώπη αλλά διόλου fake ότι και στην Ευρώπη του… Μακρόν όλα είναι όπως τα γνωρίζαμε: στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί, ακόμα και από τα κεμπάπ και τον γύρο.

Γιατί παρ΄ό,τι η Bild έβαλε στην πρίζα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης που εν χορώ, παραδοσιακά, ηλεκτρονικά και ψηφιακά, άρχισαν να διαμαρτύρονται για τα πιτόγυρα που χάνονται, και παρ΄ ό,τι ένα βήμα απείχαμε από την πυροδότηση μαχητικών διαδηλώσεων για να μείνουν τα γυράδικα στο απυρόβλητο, τελικά όλα ήταν… νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός.

Γιατί το φωσφορικό άλας, το οποίο όντως αρκετές ιατρικές έρευνες το δείχνουν ένοχο για προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά, δεν χρησιμοποιείται στον γύρο γενικώς και παντού, αλλά μόνο σε ορισμένες χώρες, όπως λόγου χάριν (διόλου συμπτωματικά) η Γερμανία!

"Sponsored links"

Αντίθετα δηλαδή απ’ ό,τι ανέφεραν οι ειδησεογραφικές αναφορές, γιατί (αυτό που λέγεται) ρεπορτάζ δεν έγινε, αλλού, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα, μια χαρά είναι ο γύρος, ακόμα και χωρίς αυτό το προβληματικό, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο μέχρι να γίνουν όσες έρευνες απαιτούνται, πρόσθετο.Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι στην χώρα μας δεν επιτρέπεται η χρήση του, αλλά αυτό σχεδόν δεν ειπώθηκε, μιας και αυτά τα στοιχεία δεν μπήκαν στον κόπο να τα αναφέρουν οι Γερμανοί.

Ακόμη πιο πολύ ενδιαφέρον είναι ότι το 80% του “ευρωπαϊκού γύρου” και απ’ ό,τι φαίνεται σχεδόν το 100% του γύρου με φωσφορικό άλας, παρασκευάζεται στη Γερμανία. Οπότε εάν υπήρχε, απαγόρευση αυτή θα επηρέαζε σχεδόν αποκλειστικά τη γερμανική βιομηχανία τροφίμων. Εξ ου και οι… αγωνιώδεις (γερμανικής προέλευσης) αναφορές ότι τίθενται σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ -όπως είναι παγκοίνως γνωστό- έντυπα σαν την Bild δεν συνηθίζουν να ανησυχούν για τους άνεργους του Νότου.

Μας βάζουν λοιπόν οι Γερμανοί να “τρέχουμε” και να φωνάζουμε για την Κομισιόν που πάει να μας φάει τον γύρο, ό,τι δηλαδή έλεγαν και για το κοκορέτσι, το οποίο βέβαια κανείς δεν μας έφαγε. Και μετά βγαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σφυρίζει τη λήξη του ματς διαβεβαιώνοντάς μας ότι όλα θα μείνουν όπως τα ξέραμε, συμπεριλαμβανομένου και του φωσφορικού άλατος που θα εξακολουθήσει να προστίθεται στον γερμανικό γύρο, παρά τα όσα δείχνουν οι έρευνες.

Κυριολεκτικά λοιπόν, και η (γερμανική) πίτα ολόκληρη και ο (γερμανικός) σκύλος χορτάτος.

Απλά -άλλη μια φορά- κατάπιαμε αμάσητη την κατασκευασμένη “είδηση” που μας πάσαραν για να κάνουν τη δουλειά τους.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος.

news247.gr

 

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις