Gea Creta: Η εταιρεία που εξάγει φραγκόσυκα από την Παλιόχωρα ως την Ιεράπετρα σε όλο τον κόσμο

Κανένα σχόλιο

Με πολλές φιλοδοξίες ξεκινάει το ταξίδι της στο χώρο του φραγκόσυκου η Gea Creta, η οποία έχει σχεδιάσει να προσφέρει στους καταναλωτές όχι μόνο φρέσκο προϊόν, αλλά και πολλά αξιόλογα προϊόντα από τη μεταποίηση του φραγκόσυκου.

Με τη δύναμη που της δίνουν οι 150 παραγωγοί, με τους οποίους έχει δημιουργήσει στέρεες και μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας , η Αγροτική Ανάπτυξη Κρήτης Α.Ε. έρχεται με την φιλοδοξία να βρεθεί στην πρώτη θέση σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο προϊόν και έτσι να αποσπάσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς του φραγκόσυκου.

Σύμφωνα με τον κο. Γιώργο Φραγκούλη, Γεωπόνο και Πρόεδρο της Gea Creta, η εταιρεία συνεργάζεται με παραγωγούς των οποίων τα κτήματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη την Κρήτη και τα συναντάμε από την Παλαιόχωρα Χανίων έως και την Παχιά Άμμο Λασιθίου.
Η συνολική έκταση αυτών των καλλιεργούμενων εκτάσεων των συνεργατών της εταιρείας φτάνει τα 500 στρέμματα και όπως φαίνεται όταν όλα αυτά τα κτήματα εισέλθουν στην παραγωγή, τότε ο όγκος της παραγωγής που θα κληθεί να διαχειριστεί η Gea Creta, θα φτάνει σε κάποιες χιλιάδες τόνους.

"Sponsored links"

4439

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ήδη 150 καλλιεργητές, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι το έχουν αποφασίσει και καλλιεργούν φραγκόσυκα, επωφελούμενοι από τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης, η οποία δεν παρουσιάζει ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης, έχουν υπολογίσει το κόστος καλλιέργειας, το οποίο δεν είναι υψηλό, διότι εντάσσεται στις εναλλακτικές καλλιέργειες χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, ωστόσο μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έσοδα», μας είπε για αυτό το εγχείρημα ο κο Γιώργος Φραγκούλης.

Η φετινή σεζόν της Gea Creta

Τη φετινή σεζόν ο όγκος παραγωγής της εταιρείας αναμένεται να φθάσει τους 100 τόνους, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος θα διαθέσει στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, στόχος της είναι να στείλει δείγματα στην Ευρώπη, έτσι ώστε να επεκτείνει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό. «Στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο καταναλώνεται το φρούτο και επομένως υπάρχει ανάλογη ζήτηση όλη τη διάρκεια του έτους. Στόχος λοιπόν της εταιρείας μας είναι να μπει σε αυτές τις αγορές με ένα καλύτερο ποιοτικά προϊόν. Άλλωστε, οι εξαγωγές είναι η προοπτική», επισημαίνει ο κος Φραγκούλης και συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα θα διατεθεί προϊόν και στην τοπική αγορά, Κρήτη και Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνει καταναλωτική συνήθεια το φραγκόσυκο και ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίσει, να το δοκιμάσει, να δει τις χρησιμότητες που έχει όσον αφορά στην υγεία του, αλλά και να διαπιστώσει τη γεύση του φρούτου».

frutonea.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις