«Όχι» του Δήμου Ιτάνου στα γκολφ

Κανένα σχόλιο

Στη συνεδρίαση του, την Τετάρτη 26.3.08, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιτάνου της Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τον αποκλεισμό των γηπέδων γκολφ από το χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής. Στην ίδια συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη νέας μελέτης για τα νερά με χρηματοδότηση του Δήμου σε αντικατάσταση παλαιότερης που είχαν χρηματοδοτήσει και “δωρίσει” στο Δήμο οι Εγγλέζοι επιχειρηματίες, μελέτη που εκπόνησαν για τις ανάγκες της Μ.Π.Ε. για το σχεδιαζόμενο έργο τους στον Κάβο Σίδερο.

H απόφαση είναι ιστορική, δικαιώνει τους αγώνες των οικολογικών οργανώσεων αλλά και όλων όσοι, απανταχού της γης αγωνίστηκαν για να σωθεί αυτός ο υπέροχος τόπος από την άγρια ανάπτυξη που του προετοίμαζαν και θέτει τις βάσεις για την αειφορική διαχείρισή του. Η προκοπή του τόπου δεν επαφίεται πλέον σε κάποιους ξένους κερδοσκόπους αλλά στην ίδια την τοπική κοινωνία που πρέπει να βρει τον τρόπο στηριγμένη πρωτίστως στις δικές της δυνάμεις να σχεδιάσει το μέλλον της με γνώμονα την ποιότητα που αξίζει στην ίδια αλλά και στο μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιτάνου και στο Δήμαρχο αξίζουν συγχαρητήρια για την αξιοπρεπή αντίστασή τους στις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκαν. Αρνήθηκαν να υποταχθούν στα κελεύσματα του δεσπότη Ευγενίου και να παρέμβουν με δικηγόρους που θα πλήρωνε η Εκκλησία κατά της προσφυγής που έχουμε συνυποβάλλει στο ΣτΕ μαζί με εκατοντάδες πολίτες της περιοχής. Η εκδίκαση της προσφυγής έχει οριστεί για τις 9 Μαΐου.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουμε ότι στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Ιτάνου βρίσκεται η έκταση των 26000 στρεμμάτων, ενταγμένη όλη στο δίκτυο Natura 2000 που έχει παραχωρηθεί από το Εκκλησιαστικό Κοινωφελές Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή» στην Αγγλική εταιρεία Loyalward/Minoan Group. Το αναπτυξιακό σχέδιο που προωθεί η εταιρεία προνοεί μεταξύ άλλων τη δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ και έξη τουριστικών χωριών δυναμικότητας 7.000 κλινών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις