H Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε τη χρήση της τηλεκπαίδευσης για την καταστολή των καταλήψεων από ευαισθησία για τους “πιο αδύναμους οικονομικά”

Κανένα σχόλιο

Με το «παιδαγωγικό» μέσο του εκβιασμού αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των μαθητών που απαιτούν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία (μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, λύση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής κ.α).

Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής: Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

"Sponsored links"

Με λίγα λόγια, το υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί έναν εκβιασμό και παράλληλα επιδιώκει να «σπάσει» τις καταλήψεις των μαθητών, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πάντως, για τα δεκάδες σχολεία και τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθησία από την κυβέρνηση, διότι αν την είχε θα λάμβανε μέτρα ακούγοντας τους μαθητές.

Η κυρία Νίκη Κεραμέως υιοθέτησε την ιδέα της πρώην υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία με ανάρτηση της (δήθεν με ενδιαφέρον για τους αδύναμους οικονομικά μαθητές) πρότεινε αυτά:

 Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, η υπουργός της φωτοτυπίας όπως τη θυμούνται οι παλιότεροι, που προώθησε ό,τι πιο αντιδραστικό και ταξικό σε σχολεία και πανεπιστήμια, προσπαθώντας να τα κάνει Α.Ε, τώρα ασχολείται με την Coca Cola.  Προφανώς, σε κάποιο κενό από τα χρέη της στο Δ.Σ της Coca Cola HBC είπε να θυμηθεί την Παιδεία στη χώρα και να δηλώσει την αγωνία της, προτείνοντας τον εκβιασμό που λίγες μέρες μετά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Και οι δύο «άριστες» κυρίες θα άξιζαν ένα εύγε από την «αγορά». Οι μαθητές, όμως, έχουν το δικαίωμα να προστατέψουν την υγεία τους και την υγεία των γονιών τους.

imerodromos.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις