H Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον κορωνοϊό έχει κόστος 0,3465 € το λεπτό!

Κανένα σχόλιο

Μεγάλες οι ανάγκες για ψυχολογική υποστήριξη, μεγάλα τα κέρδη… αυτό θα πει επιχειρηματικό μυαλό…

Η περίφημη γραμμή ψυχολογικής βοηθείας που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό, δεν είναι δωρεάν!

Στη Vodafone, η γραμμή αυτή 10306 ΕΚΠΑ–ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧ.ΥΓΕΙΑΣ χρεώνεται 0,3465 € το λεπτό και η χρέωση γίνεται ανα 60” σύμφωνα με το τιμολόγιο της εταιρείας. Διαφορετικές τιμολογήσεις έχουν οι άλλες εταιρείες.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 10306, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:

  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα, από τις 8:00 έως τις 20:00.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών σε 24ωρη λειτουργία.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού από τις 8:00 έως τις 20:00.
  • Παροχή κοινωνικής στήριξης από τις 8:00 έως τις 20:00.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας» και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, όπως παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο και πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος.

Η υπηρεσία της τηλεφωνικής υποστήριξης οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επίσης, σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο, συνεργάζονται η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», η οποία συμμετέχει με πάνω από 160 ειδικούς από 40 φορείς, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών ψυχολόγων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετική πρόσκληση του υπουργείου Υγείας

Παρόλα αυτά, η επι πληρωμή λειτουργία της γραμμής σχολιάζεται αρνητικά. Για παράδειγμα, στην ιστοσελίδα της Ομάδας ενημέρωσης και αλληλοβοήθειας ενάντια στην ασθένεια COVID-19 στο facebook, αναρτήθηκε πριν από λίγο η εξής αναφορά:

Ο αριθμός 10306 ο οποίος διαφημίζεται ως παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις ζωές μας ΔΕΝ είναι τελικά δωρεάν.

"Sponsored links"

Στο τηλεοπτικό σποτ με τον Θοδωρή Αθερίδη δεν αναφέρεται πουθενά το αν υπάρχει χρέωση ή όχι για την κλήση σε αυτόν τον αριθμό.

Στην ανακοίνωση στο σάιτ του ΕΟΔΥ δεν αναφέρεται κάτι.

Aπό αριθμούς της Nova η χρέωση είναι 0,3125 €/λεπτό, και στην εικόνα βλέπετε την χρέωση αν καλέσετε από αριθμούς ΟΤΕ.

alfavita.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις