H ΕΛΜΕ Χανίων για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο Πλατανιά λόγω μεγάλης καθυστέρησης σε επισκευαστικές εργασίες

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρεται στη δίμηση καθυστέρηση σε αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες στο Γυμνάσιο Πλατανιά και την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει σε μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον Δήμο Πλατανιά όμως, με αφορμή το γεγονός, ζητά τη σύγκλιση σύσκεψης για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων σε άλλα σχολεία ενώ καλεί και τους φορείς της αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν σε έλεγχο σε σχολικά συγκροτήματα ώστε να καταγραφούν συνολικά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε τα κτήρια να είναι στατικά επαρκή, ασφαλή  και αντισεισμικά θωρακισμένα εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Πλατανιά με αφορμή τις επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο, οι οποίες ξεκίνησαν με δίμηνη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του Γυμνασίου Πλατανιά και του εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά στο χώρο του σχολείου.

Η ευθύνη βαραίνει κατά κύριο λόγο  τον Δήμο Πλατανιά, ο οποίος δεν μερίμνησε για την έγκαιρη έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών και αναδεικνύει το πρόβλημα της μη ύπαρξης μόνιμης δημόσιας (κρατικής ή δημοτικής) τεχνικής υπηρεσίας, η οποία θα έχει σκοπό τον έλεγχο και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων αλλά και άλλων δημοσίων κτηρίων (νοσοκομεία κ.λπ.), σε διαρκή βάση. Όπως φαίνεται, η τακτική της ανάθεσης τέτοιων εργασιών σε ιδιώτες, είναι προβληματική και όσον αφορά στον προγραμματισμό έναρξης των εργασιών αλλά και στην εξέλιξη και στο τελικό κόστος, όπως αποδείχθηκε και στην αντίστοιχη περίπτωση του Γυμνασίου του Κολυμβαρίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανιών συμπαρίσταται στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές για την ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσουν καθώς τόσο το Γυμνάσιο Πλατανιά όσο και το εσπερινό ΕΠΑΛ καλούνται να βρουν λύση στο πρόβλημα στέγασης και να λειτουργήσουν σε άλλους χώρους για τουλάχιστον ένα δίμηνο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων συμφωνεί σε λύση που θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συλλόγων καθηγητών.

Καλούμε το Δήμο Πλατανιά να διασφαλίσει ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών, την απρόσκοπτη μετάβαση των μαθητών  στη σχολική μονάδα αλλά και να μεριμνήσει για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των επισκευών.

Το πρόβλημα στις σχολικές μονάδες του δήμου Πλατανιά έρχεται να τονίσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα στο νομό Χανίων οι οποίες πρέπει να γίνονται χωρίς να διαταράσσεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων.  Επιπλέον αντανακλά τα τεράστια προβλήματα που σχετίζονται με το οξύ στεγαστικό πρόβλημα σε πολλά σχολεία του νομού και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης από τους Δήμους και την πολιτεία.

Το ΔΣ προκρίνει την ανάγκη σύγκλησης σύσκεψης (σε εύλογο χρονικό διάστημα) με την παρουσία όλων  των εμπλεκόμενων   φορέων για τον κοινό  τους συντονισμό, την ενημέρωση  με σκοπό την επίλυση του προβλήματος.

Τέλος, το ΔΣ καλεί την αντιπεριφέρεια Χανίων και τους Δήμους να ελέγξουν τα σχολικά συγκροτήματα και να καταγραφούν συνολικά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε τα κτήρια να είναι στατικά επαρκή, ασφαλή  και αντισεισμικά θωρακισμένα εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα παρακολουθεί τη διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και ασφαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος του Πλατανιά.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις