H ενημέρωση χειραγωγείται, η πανδημία όχι

Κανένα σχόλιο

Του Θοδωρή Καραγιαννίδη

Οι μέρες της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της πανδημίας, όταν η έξαρση εξελισσόταν ομαλά, ανήκουν στο παρελθόν. Η περίοδος της μετακύλισης ευθυνών για την προβληματική διαχείριση της άρσης του Lockdown και της ολιγωρίας ολοκληρώνεται με αμφιλεγόμενα,  αποτελέσματα. Η φάση που φαίνεται να έχει ξεκινήσει για την κυβέρνηση είναι αυτή κατά την οποία  δεν επιχειρεί απλώς να χειραγωγήσει την ενημέρωση αλλά την ίδια την εικόνα της πανδημίας.

Μετά τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς, μετά τους εργαζόμενους στην Υγεία, πλέον και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί κατηγορούν δίχως περιστροφές, την κυβέρνηση ότι αποσιωπεί σκόπιμα κρούσματα του κοροναϊού και παραπληροφορεί, επιχειρώντας να συγκαλύψει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

"Sponsored links"

Παράλληλα, παρατηρείται μια συστηματική υποκαταγραφή της πανδημίας, ειδικότερα στα νησιά της χώρας. Ακόμη και μεθοδολογικά πλέον, ο τρόπος συλλογής και παρουσίασης των στοιχείων αρχίζει να αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μειώνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των τεστ που γίνονται, όπως παρατηρούν κάποιοι ειδικοί.

Σε επίπεδο πολιτικό, τα λιγότερα τεστ σημαίνουν λιγότερα καταγεγραμμένα κρούσματα και πλασματική εικόνα, μια κατάσταση ριψοκίνδυνη αν τα μέτρα που λαμβάνονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική έκταση της διασποράς, την οποία αγνοεί η κοινή γνώμη. Την ίδια ώρα, όλοι όσοι αποφασίζουν και, συχνά, επικρίνουν τους πολίτες, συνεχίζουν να παραβιάζουν προκλητικά τα μέτρα προφύλαξης, με πρώτο τον πρωθυπουργό, που συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του.

Η κυβέρνηση κατεύθυνε τον τουρισμό με τις αποφάσεις της

Το άλλο κρίσιμο ζήτημα, που φανερώνει ο χειρισμός της κυβέρνησης και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι ότι αυτές «κατεύθυναν» τον τουρισμό και την οικονομία σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και περιοχές.

Οι αδικαιολόγητες αποφάσεις με το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων και τα διαρκώς αναιρούμενα μέτρα, η υπερβολική εύνοια και χαλαρότητα για την πληρότητα συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς και η επιλεκτικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί, είχαν άμεσες επιπτώσεις. Ο τουρισμός μετακινήθηκε από το Βορρά προς το Νότο, από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά και από τον οδικό τουρισμό στην ακτοπλοΐα και τις αερομεταφορές. Πληροφορίες αναφέρουν,  ότι μετά την “ασφυξία” στα βόρεια σύνορα τον Ιούλιο, σε βαλκανικές χώρες “κλείστηκαν” συμφωνίες για πακέτα διακοπών σε άλλους προορισμούς της χώρας, αυτή τη φορά αεροπορικά και χωρίς περιορισμούς για τεστ.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τον «χειρισμό» των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές και όπως κατηγορούν την κυβέρνηση οι νοσοκομειακοί γιατροί, με τις αποφάσεις της λειτούργησε εξυπηρετώντας συγκεκριμένες σκοπιμότητες και όχι τη δημόσια υγεία.

tvxs.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις