H Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε και ολικό λοκντάουν να επιβάλλει και να έχουμε 100 νεκρούς κάθε μέρα

Κανένα σχόλιο

Πρόκειται σαφώς για κατόρθωμα. Ας πούμε, οι ΗΠΑ του Τραμπ και η Βραζιλία του Μπολσονάρου είχαν εκατόμβες νεκρών αλλά τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που επέβαλλαν κάθε άλλο παρά σκληρά ήταν. Είπαν οτι προέχει να σώσουμε την οικονομία με αποτέλεσμα η πανδημία να φουντώσει και τελικώς οι επιπτώσεις στην οικονομία τους να είναι τεράστιες.

Άλλες πάλι χώρες έβαλαν μπροστά την υγεία και εγκαίρως πήραν μέτρα περιορίζοντας τις συνέπειες, όπως η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊβάν και η Κούβα. Και εκεί βεβαιως οι οικονομικές συνέπειες ήταν σημαντικές όμως κατορθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία και να επανεκιννήσουν τηρώντας μετρα την οικονομία.

Και μετά υπάρχει η Ελλάδα. Η Ελλάδα στο 2ο κύμα της πανδημίας – αυτό που ξέραμε ότι θα έρθει και θα έπρεπε να ειμαστε προετοιμασμένοι – και άργησε να λάβει μέτρα, και πήρε λάθος μετρα και επέβαλλε ολικό λοκντάουν σε όλη τη χώρα προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία και δεν κατόρθωσε να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο αφού εδω και σχεδον 1 μήνα θρηνούμε 100 περίπου νεκρούς ημερησίως.

Eπέβαλλε τυφλά, ολικά λοκντάουν γιατί δεν έκανε επαρκή τεστ όταν είναι ξεκάθαρο οτι κάποιες περιοχές έχουν κτυπηθεί πολύ πιο σκληρά από άλλες. Αν κι εφόσον γινόταν μεγάλος αριθμός τεστ τότε θα μπορούσε να ακολουθηθεί μία άλλη πολιτική η οποία θα βασιζόταν στην απομόνωση αυτών που ασθενούν ώστε να μπορεί να συνεχίσει η λειτουργια της οικονομίας τηρώντας πάντα αυστηρά μέτρα προστασίας και περιορισμούς.

"Sponsored links"

Δίχως ομως να γίνονται τεστ και δίχως να υπάρχει επαρκή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης σε κάθε περιοχή, με τα συστήματα υγείας υπό κατάρρευση και δίχως να έχει αυξηθει επαρκώς ο αριθμός των κλινών, και χωρις το απαραίτητο προσωπικό, το ολικό λοκντάουν έγινε μονόδρομος.

Τόσοι μήνες πήγαν χαμένοι όμως οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι ενώ βιώνουν τις συνέπειες έχουν αφεθεί κι απροστάτευτοι από τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων με τον κ. Στουρνάρα να μας υπενθυμίζει σχεδόν χαιρέκακα ότι αποτελει “μονόδρομος η συνέχιση των μνημονιακών “μεταρρυθμίσεων” μετά την πανδημία

Μετά την πανδημία. Δηλαδή; Όταν θα έρθει το εμβόλιο;

Άραγε, με τη διαδικασία του εμβολιασμού να κρατά μήνες με αγνωστα στην πραγματικότητα αποτελέσματα και με την κυβέρνηση να έχει επιβάλλει απαγόρευση ακόμη και στις διαδηλώσεις, θα συνεχίζουν ως “νομοταγείς” στους ξένους δανειστές την επιβολή του δηλητηρίου του μνημονίου στους οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες της χώρας;

Ας σοβαρευτούνε γρήγορα στην κυβέρνηση γιατί το 37% μπορεί πολύ γρήγορα, τάχιστα να φτάσει στο 17%.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις