H Πρωτοβουλία Αντίστασης για την κατάληψη Rosa Nera: “Να συμβάλλουμε στο δυνάμωμα των λαϊκών αντιστάσεων”

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης εκφράζει τη στήριξή της στην κατάληψη Rosa Nera:

Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας η κατάληψη ROSA NERA του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Χανιά μπαίνει ανοικτά και ωμά πλέον στο στόχαστρο του συστήματος. Έχει σημασία, τόσο για την ουσιαστική αλληλεγγύη σε μια συλλογικότητα του κινήματος, όσο και για την αποκάλυψη της πολιτικής έντασης της κρατικής καταστολής και φασιστικοποιήσης, να διακρίνουμε γιατί επιλέγεται από τις δυνάμεις του συστήματος, τώρα  το κλείσιμό της.

Για μας είναι ξεκάθαρο πως παρότι το κτίριο της Μεραρχίας που στεγάζεται η κατάληψη είναι ακίνητο ’’ φιλέτο’’ και πρόκληση για τους καρχαρίες του χρήματος εδώ και χρόνια, ωστόσο η πολιτική επιλογή κλεισίματος της κατάληψης δεν έχει κυρίως οικονομικά κίνητρα. Συνολικότερα το κλείσιμο καταλήψεων,  που συγκροτούν συλλογικότητες σαν τη ROSA NERA, σ’ όλη τη χώρα εξελίσσεσαι παράλληλα με τη βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών του μαζικού κινήματος και τη συνολικότερη πολιτική τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας και καταστολής των λαϊκών αγώνων.

"Sponsored links"

Στην πόλη μας και σ’ όλη τη χώρα,  μετά τον νεολαιίστικο ξεσηκωμό του 2008 και ιδιαίτερα με τις μαζικές λαϊκές αντιστάσεις του 2010- 2012, εκδηλώθηκε με τον πιο ωμό –βάρβαρο  και συχνά δολοφονικό τρόπο η πολιτική της φασιστικοποίησης σε βάρος της νεολαίας και του εχθρού λαού που τολμά να υπερασπίζεται τα δίκια του. Ήταν κάτι αυτονόητο και το σύστημα θωρακίζονταν χρόνια πριν για να περάσουν καίρια πλήγματα της επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και ευρύτερα στα δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας και του μέλλοντός της. Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που για κάποια χρόνια πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση αποπροσανατόλιζε με ελεεινά ψέματα τη λαϊκή οργή και επέδρασε στην προσωρινή υποχώρηση των μαζικών λαϊκών αγώνων, σήμερα αποκαλύπτεται ωμά σαν κλασικός και αποτελεσματικός υπηρέτης του συστήματος σ’ όλα τα μέτωπα. Έχοντας και τη στήριξη της ΝΔ  και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού συνεχίζουν συστηματικά τα μνημόνια και την πολιτική της επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς. Ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο της χώρας και διαμορφώνουν έδαφος για επενδύσεις στη βάση της πολιτικής όλα στο κεφάλαιο- όλα για το κεφάλαιο. Στο ίδιο πλαίσιο υπηρέτησης του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης του λαού συμμαχούν με τους μεγαλύτερους φονιάδες και δυνάστες των λαών, πρώτα- πρώτα και με πρωτόγνωρους όρους με τις ΗΠΑ, αλλά και με το σιωνιστικό Ισραήλ και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα.

Οδηγούν το λαό σε βαθειά φτώχεια και σε βάθος χρόνου και ταυτόχρονα υποθηκεύουν την ειρήνη και τη φιλία με τους γύρω λαούς επεκτείνοντας τις βάσεις και υπηρετώντας συστηματικά τα δολοφονικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι δεδομένο πως θα βρει ξανά και ξανά απέναντί της τον εχθρό λαό να εξεγείρεται . Γι’ αυτό η πολιτική της φασιστικοποίησης όχι μόνο δεν είναι παρελθόν αλλά βαθαίνει και επεκτείνεται σ’ όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Μέχρι δεκατετράχρονα παιδιά – μαθητές στο γειτονικό Ρέθυμνο καταδικάστηκαν σε αναγκαστική «κοινωνική εργασία» επειδή από τη ζωή οδηγήθηκαν στο συλλογικό αγώνα.

Η εξαιρετικά επικίνδυνη επέκταση της δράσης της βάσης της Σούδας θα φέρει στην πόλη μας, ανάμεσα στα άλλα, ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής των όποιων φωνών αντίστασης. Έχουμε σοβαρές διαφωνίες με τη ROSA NERA και τους αντιεξουσιαστές για το πώς συγκροτείται αποτελεσματική αντίσταση στην επίθεση του συστήματος, ακόμη και μ’ αυτούς που τη βλέπουν με ανάλογο με μας τρόπο απ’ αυτό το χώρο. Όμως έχουμε αταλάντευτα την άποψη και ιστορικά το έχουμε αποδείξει  πως πιστεύουμε στην κοινή δράση και με ειλικρίνεια θέλουμε πάντα να κινούμαστε με όσους στ’ αλήθεια θέλουν να σταθούν απέναντι στη βαρβαρότητα του συστήματος. Γι’ αυτό καταγγέλλουμε ανοικτά την πολιτική της καταστολής και της φασιστικοποιήσης όπως εκφράζεται και με την επιλογή για κλείσιμο της ROSA NERA και δε μένουμε στην καταγγελία της εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων που υλοποιεί ο πρύτανης του Π.Κ.

Το καραβάνι της Αντίστασης θα προχωρήσει σίγουρα και για να το υπηρετήσουμε σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες χρειάζεται εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της λαϊκής πάλης και στην απελευθερωτική προοπτική της.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today