H Belvedere έκανε μήνυση στους 16 συλληφθέντες από την κατάληψη Rosa Nera!

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη και την “Εφημερίδα των Συντακτών“, η εταιρεία η οποία απαίτησε και πέτυχε την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera για να δημιουργήσει ξενοδοχείο στο ιστορικό κτίριο της 5ης Μεραρχίας  ξεπέρασε κάθε όριο εκδικητικότητας, υποβάλλοντας το Σάββατο και εκείνη μήνυση εις βάρος των 16 συλληφθέντων εντός της κατάληψης για «φθορά ξένης περιουσίας».

Το μένος της κατά των καταληψιών η εταιρία και ο κ. Βαζάκας το είχαν δείξει ήδη στην επιστολή προς το Πολυτεχνείο, αφού προχωρούσαν ένα βήμα παραπάνω, σχολιάζοντας δηκτικά την πρόσφατη παρουσία των μελών της συλλογικότητας της Rosa Nera στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η παράνομη κατάληψη συνεχίζεται αδιάκοπτα και ακώλυτα μέχρι και σήμερα, ενώ μάλιστα παρίσταται και δηλώνει ενεργό παρόν και στα Δημοτικά Συμβούλια!».

Αφού μάλιστα η εταιρεία διαπίστωνε με αγανάκτηση πως η Rosa Nera έχει σημαντική κοινωνική δράση και δικτύωση με άλλες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και ότι έχει δική της σελίδα στο ίντερνετ (σ.σ. ανήκουστο), κατέληγε με αγανάκτηση πως «είναι εύκολα αντιληπτό ότι η παράνομη κατάληψη έχει αναχθεί όλα αυτά τα χρόνια σε ΘΕΣΜΟ της πόλης των Χανίων, καθώς έχει διαμορφωθεί πλέον μια παγιωμένη κατάσταση αδράνειας εκ μέρους των αρμόδιων φορέων και αρχών, οι οποίοι δυστυχώς τυγχάνουν απλοί παρατηρητές, ανήμποροι να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην αναχαίτιση της ως άνω παράνομης κατάληψης, ενώ πλέον η τοπική κοινωνία των Χανίων φαίνεται να έχει συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση και να την επικροτεί κιόλας!»

"Sponsored links"

Βαθιές ρίζες

Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο η Belvedere, καθώς όντως η συγκεκριμένη κατάληψη αποτελεί έναν χώρο κοινωνικών ζυμώσεων και αλληλεγγύης με βαθιές ρίζες στην κοινωνία των Χανίων, ένα εγχείρημα αντίστοιχο ιστορικών καταλήψεων στέγης σε όλη την Ευρώπη, που επί 16 χρόνια αποτελεί έναν πρωτοποριακό χώρο συλλογικής και κοινωνικής δράσης. Επίσης έναν χώρο με πολυεπίπεδη παρουσία στον πολιτισμό, αφού έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες μουσικές, θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στους χώρους της λειτουργούν, εκτός από μια τεράστια βιβλιοθήκη, διάφορα εργαστήρια όπως κεραμικής, μαθημάτων μουσικής, χορού, επισκευής ποδηλάτων, κούκλας, μαθήματα ζωγραφικής, εκθέσεις και πολλά άλλα.

Όλα αυτά από το πρωί του Σαββάτου πετάγονται με μανία στον δρόμο από τα ιδιωτικά συνεργεία που συνόδευαν τις κλούβες των ΜΑΤ και έλαβαν την εντολή της εκκένωσης. Προφανώς οι προτροπές της εταιρείας μέτρησαν περισσότερο από τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας, η οποία πάντως απάντησε με δυναμικό τρόπο. Το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά δύο από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι (υπολογίζονται σε πάνω από 2.000), ενώ είχε προηγηθεί και μαζικότατη ανοιχτή συνέλευση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ και στην προσπάθεια ξενοδοχοποίησης των κτιρίων

Μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην εισβολή των ΜΑΤ και στην προσπάθεια ξενοδοχοποίησης των κτιρίων

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις