H T.E. Χανίων του ΚΚΕ για τα πολυάριθμα κρούσματα της εποχικής γρίπης και την αντιμετώπιση της κατάστασης

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ για τα κρούσματα της εποχικής γρίπης:

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα της εποχικής γρίπης διαρκώς αυξάνονται, μέχρι και τις 27 /1 είχαν καταγραφεί από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων 117 περιστατικά με νοσηλεία σε Εντατικές και 40 θάνατοι. Το ίδιο όμως ανοδικά είναι τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στο χώρο της Υγείας και ιδιαιτέρα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) σχετικά με την αντιμετώπιση αυτής της εποχικής νόσου.

Είναι γεγονός ότι τα εμβόλια αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στην καταπολέμηση πολλών λοιμωδών νοσημάτων.

"Sponsored links"

Η διασφάλιση από το κράτος της καθολικής και δωρεάν διάθεσης των εμβολίων σε όλο τον πληθυσμό μπορεί να θωρακίσει πιο αποτελεσματικά από τις επιπτώσεις σοβαρών ασθενειών.

Δεν είναι δυνατόν, εν έτη 2019, η πρόσβαση του κάθε ασθενούς στα επιτεύγματα της επιστήμης – όπως τα εμβόλια – να είναι προσωπική ευθύνη του κάθε γονιού.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες τραγικών γεγονότων όλο και πιο συχνά.

Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά και όλος ο πληθυσμός να είναι εκτεθειμένα σε νοσήματα όπως της ιλαράς, της γρίπης, της μηνιγγίτιδας.

Δεν είναι ευθύνη του κάθε υπερήλικα, ή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των παιδιών, του καθένα που δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αν θα εμβολιαστεί ή όχι για τη γρίπη ή για άλλες παθήσεις.

Τσακίζει τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες η εποχική γρίπη όχι μόνο από τα έντονα συμπτώματά, αλλά και από την οικονομική αφαίμαξη που προκαλεί. Η πολυδιαφημιζόμενη “ΤΟΜΥ” στην ΥΓΕΙΑ δεν έγινε πότε.

Οι δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) όσες υπάρχουν είναι υπoστελεχωμένες από προσωπικό και υλικά, και χιλιάδες ασθενείς κατευθύνονται αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα αναζητώντας εξέταση, διάγνωση και τελικά η θεραπεία, γίνεται με δική τους δαπάνη. Τώρα, να “κόψει το λαιμό του” το Υπουργείο Υγείας.

Να στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας, τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έτσι ώστε αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν στο πολύ απλό αλλά σημαντικό ζήτημα της πρόληψης σε πολλούς τομείς, ένας εκ των οποίων είναι και ο απαραίτητος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Οι Δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει να είναι τέτοιες που να συνδέονται με τις οικογένειες, τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στα όρια της ευθύνης τους, που θα σχεδιάζουν, θα προγραμματίζουν και θα πραγματοποιούν την αναγκαία ενημέρωση και τον πλήρη εμβολιασμό.

"Sponsored links"

Με κουτσουρεμένες ΤΟ.Μ.Υ… δεν βάφονται αυγά!

Απαιτείται να χορηγούνται όλα τα εγκεκριμένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα εμβόλια καθολικά και δωρεάν στον παιδικό πληθυσμό και σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για κάθε νόσημα κι όχι μόνο.

Το γεγονός ότι υπάρχει χαμηλός δείκτης νοσηρότητας για παράδειγμα στη Μηνιγγίτιδα Β δεν μπορεί να σημαίνει χορήγηση του εμβολίου δωρεάν μόνο για τις ομάδες «υψηλού κινδύνου» και όλοι οι υπόλοιποι να πρέπει να πληρώνουν από 210 έως 420 ευρώ, ανάλογα με τις δόσεις που απαιτούνται σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού.

Το κριτήριο δεν μπορεί να είναι το ότι η πιθανότητα να αρρωστήσουν αφορά μικρό αριθμό παιδιών, πολύ περισσότερο που η νόσος είναι θανατηφόρος ή «αφήνει» σοβαρές και μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές και άλλες βλάβες.

Αντίστοιχα, με το εμβόλιο κατά του Ρότα ιού είναι απαράδεκτη η επιβολή συμμετοχής στην αγορά του (κόστος 30 ευρώ οι δύο δόσεις).

Από τη στιγμή που διαθέτουμε την επιστημονική γνώση και τα μέσα (εμβόλια) με τα οποία μπορεί να προφυλαχτεί καθολικά ο βρεφικός – παιδικός πληθυσμός, το κριτήριο του «κόστους – οφέλους» πρέπει να φύγει από τη μέση γιατί αποτελεί εμπόδιο.

Εάν έστω και ένα παιδί πεθάνει ή μείνει με εγκεφαλική παράλυση από τη Μηνιγγίτιδα Β τι θα πούμε στην οικογένεια;

Ότι είχατε την «ατυχία» να ανήκετε στο «μικρό ποσοστό»;

Απαιτείται τώρα η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία να αντιστοιχεί στην οργάνωση και στην ανάπτυξη όλου του κρατικού συστήματος, που θα εξασφαλίζει την καθολική, υποχρεωτική και δωρεάν εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις