«Kαλείστε δι’ υπόθεσίν σας» από τον κ. Τερζάκη προς τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών!

Κανένα σχόλιο

Η πρωτοβουλία “Παρέμβαση Εκπαιδευτικών” με κείμενό της που τιτλοφορεί “Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε!” αναφέρεται στην κλήση του διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Τερζάκη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρωτοβουλία πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού που έχει πολλαπλούς αποδέκτες “καθώς προσπαθεί να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όσους σκέφτονται να αντιδράσουν στις επερχόμενες «παιδαγωγικές» μεταρρυθμίσεις- κλεισίματα σχολείων, προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου”.

Διαβάστε τι αναφέρεται αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας προσπάθειας «φίμωσης» της φωνής των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες τόσο της ιδιωτικής, όσο και κρατικής εργοδοσίας.  Από τη μια, έχουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να τροποποιήσει το συνδικαλιστικό νόμο, έτσι ώστε να καταστήσει ανύπαρκτο  το δικαίωμα του εργαζομένου να απεργεί και από την άλλη φροντίζει μέσω των «πειθαρχικών» μηχανισμών της, να «κουνά» το δάκτυλο σε κάθε φωνή αμφισβήτησης και αντίστασης.

"Sponsored links"

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΕΠΑΛ Βρυσών που βάζοντας πάνω από όλα, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τους οικονομικούς σχεδιασμούς δανειστών και κυβέρνησης, «τόλμησε» να σηκώσει το κεφάλι και να διεκδικήσει το αυτονόητο. Να μπορούν οι μαθητές του Αποκόρωνα και των Σφακίων να σπουδάζουν στον τόπο τους αυτό που επιθυμούν. Το υπουργείο Παιδείας όμως, όχι μόνο δεν ικανοποίησε το αίτημα του ΕΠΑΛ Βρυσών για επαναλειτουργία του τομέα πληροφορικής, με το πρόσχημα του υψηλού κόστους ανά μαθητή, αλλά προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης ως μοχλό εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. Τερζάκης, ζήτησε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών, να παρουσιαστεί την Τρίτη 5/12/2017 στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο με τα αρχεία των δυο τελευταίων ετών του σχολείου(!), ώστε να ελεγχθούν και να διαπιστωθούν τυχόν «παρατυπίες» στις εγγραφές των μαθητών. Η μόνη «παρατυπία» που μπορούν να του καταλογίσουν είναι ότι με τη στάση του δεν διευκολύνει το υπουργείο να κλείσει το σχολείο, και έχει το «θράσος» να διεκδικεί μαζί με την ΕΛΜΕ και την τοπική κοινωνία το δικαίωμα των μαθητών να σπουδάζουν αυτό που επιθυμούν στον τόπο τους. Δεν ξεχνούν επίσης ότι ήταν ο διευθυντής που παραιτήθηκε (χωρίς να εξαργυρώσει μετά πολιτικά), όταν του ζητήθηκε από τους Σαμαροβενιζέλους να εφαρμόσει την αξιολόγηση στο σύλλογό του.

Χρειάζεται περισσό θράσος ώστε να ζητάνε «εξηγήσεις» από τα θύματα της πολιτικής τους και να πιστεύουν ότι θα φοβηθούμε.

Ως Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών έχουμε να δηλώσουμε ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα στο πλευρό των συναδέλφων και των μαθητών μας, στην προσπάθεια μας να διαφυλάξουμε το δικαίωμα για δωρεάν και Δημόσια Παιδεία, προσιτή σε κάθε μαθητή.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια εκφοβισμού του Διευθυντή του ΕΠΑΛ  Βρυσών έχει πολλαπλούς αποδέκτες, καθώς προσπαθεί να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όσους σκέφτονται να αντιδράσουν στις επερχόμενες «παιδαγωγικές» μεταρρυθμίσεις- κλεισίματα σχολείων, προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου.

·         Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφοβισμό των συναδέλφων από κανένα κρατικό μηχανισμό

·         Στηρίζουμε τον αγώνα του ΕΠΑΛ Βρυσών και κάθε άλλου σχολείου που μάχεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις