Mεσογειακός κήπος 50 στρεμμάτων στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Ένα από τα μεγαλύτερα Περιβαλλοντικά Πάρκα και μάλιστα εντός των ορίων της πόλης του Ηρακλείου φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή με την απόκτηση νέας έκτασης συνολικού εμβαδού 6.650 τ.μ στη περιοχή των ΜεσαμπελιώνΑυτή η έκταση σε συνδυασμό με τα 43 στρέμματα που προκύπτουν από την αξιοποίηση του ρέματος της Ερυθραίας θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πνεύμονα 50.000 τ.μ. Πρασίνου, αναψυχής, Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών Δραστηριοτήτων .

Ο νέος κοινόχρηστος χώρος των 7 στρεμμάτων περίπου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και περιβάλλεται από τις οδούς Ερυθραίας, Κομοτηνής, Αργολίδας και ανώνυμη οδό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Κων/νο Σερράο, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό άλλο ένα αίτημα της Δημοτικής Αρχής με νέα χρηματοδότηση ύψους 444 χιλ. ευρώ για την απόκτησή του, ενώ το υπόλοιπο περιέρχεται στον Δήμο από την εισφορά σε γη.

"Sponsored links"

Γιάννης Κουράκης: Δημιουργούμε ένα μητροπολιτικό περιβαλλοντικό πάρκο

Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική παρέμβαση δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αστικό – μητροπολιτικό πάρκο στη πόλη που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του .
Ο νέος Πνεύμονας Πρασίνου, τονίζει ο κ. Κουράκης , θα γίνει ένας ελκυστικός, φιλικός χώρος για όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια όλου του έτους μέσω των υποδομών και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε αυτό ενώ θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι ,παιδικές χαρές κ.α.

Οι τρεις βασικοί άξονες παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής σύμφωνα με τον κ. Κουράκη είναι :
– Η προστασία, η διατήρηση και η ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος.
– Η ανάπτυξη διαφόρων Κοινωνικών δραστηριοτήτων .
– Η δημιουργία πόλου για το πολιτισμό και τον αθλητισμό .

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ
Στην μεγάλη έκταση που αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου όλα τα υφιστάμενα δέντρα πρόκειται να διατηρηθούν, να εμπλουτιστούν και να διαμορφώσουν έτσι δύο «μεσογειακούς κήπους» με ελιές και εσπεριδοειδή αλλά και τα χρώματα από κρητικά αρωματικά φυτά και δέντρα που θα αλλάξουν τον τοπίο.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η φύτευση Δέντρων όπως:

Ροδιά, Μανταρινιά, Πορτοκαλιά, Λεμονιά, Κουμ-κουάτ, Κιτριά, Γκρέιπ Φρουτ, Περγαμόντο, Μαστιχόδεντρο, Σχίνος, Χαρουπιά, Κουκουναριά, Αριά, Κουμαριά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μηλιά, Μουσμουλιά, Ελιά, Βερικοκιά, Ροδακινιά, Κορομηλιά, Καρυδιά, Αμυγδαλιά, Δαμασκηνιά Κέδρος.

και είδη Θάμνων όπως:

Θυμάρι, Φασκομηλιά, Λεβάντα, Λαδανιά, Έβενος, Έρωτας-Δίκταμο, Κουμαριά, Σχίνος, Δεντρολίβανο, Μυρτιά, Ρίγανη, Μαντζουράνα, Λουίζα, Αρμπαρόριζα, Μέντα, Δυόσμος, Δάφνη και Φραγκοσυκιά, Αλόη

Οι δύο αυτοί κήποι θα πλαισιώνουν τη πλατεία που διαμορφώνεται στο κέντρο του κοινόχρηστου χώρου.

Στην πλατεία αυτή θα κατασκευαστεί χώρος με κερκίδες, παγκάκια , παιδική χαρά και στέγαστρο όπου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα των οποίων η παραγόμενη ενέργεια θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του πάρκου.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις