Mε παλμό η μαθητική συγκέντρωση και πορεία στα Χανιά ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ρεπορτάζ: Ειρηναίος Μαράκης

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 29/10 μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Χανιά, με βασικό αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου παιδείας, αφού όπως υποστηρίζουν κάνει το σχολείο χειρότερο και πιο εξοντωτικό για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, όπως αναφέρουν και σε σχετικό ψήφισμα τους. Παράλληλα διεκδικούν να μην καταργηθούν ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου αλλά και στο νυχτερινό ΕΠΑΛ στον Πλατανιά.

Η κινητοποίηση που είχε παλμό κι ήταν αρκετά μαζική, ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς και συνεχίστηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι μαθητές φώναξαν συνθήματα όπως: Δώστε λεφτά για την Παιδεία/όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία, Το νέο Λύκειο σας είναι μαγικό/μάθημα καινούργιο είναι το κενό, Στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής/μαζί με το λαό κι ο κάθε μαθητής, Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας/είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας κ.α.

"Sponsored links"

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από την Συντονιστική επιτροπή μαθητών Χανίων κι ενώ, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεκατρία (13) σχολεία στα Χανιά τελούσαν υπό κατάληψη στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας (το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, τα ΕΠΑΛ Βρυσών, Ελ. Βενιζέλου και Κισσάμου, το 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Χανίων, το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, το 2ο, 3ο και 4ο ΓΕΛ Χανίων καθώς και το ΓΕΛ Κισσάμου).

 

Αναλυτικότερα, κι όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο ψήφισμα τους:

θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.

"Sponsored links"

θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε.

Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις