Προβάδισμα Ροκάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης στο Επιμελητήριο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Προβάδισμα του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες” του Αντώνη Ροκάκη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές για το Επιμελητήριο Χανίων με την καταμέτρηση όμως να έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα, η καταμέτρηση έχει ολοκληρωθεί μόνο στο τουριστικό τμήμα όπου σε 341 ψήφους ο συνδυασμός  Ροκάκη συγκεντρώνει 181 ψήφους και ποσοστό 53,07% με τον συνδυασμό “Nέα Πορεία” του Γιάννη Μαργαρώνη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 38,41% και τον συνδυασμό «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕΧ» του Νίκου Βουρλάκη να ακολουθεί στη τρίτη θέση με 17 ψήφους και ποσοστό 4,98%. Υπήρξαν επίσης 7 άκυρα και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Στο Τμήμα Υπηρεσιών η διαδικασία είναι ακόμα στην αρχή. Με καταμετρημένα 151 ψηφοδέλτια σε σύνολο 1408 ο συνδυασμός Μαργαρώνη προηγείται με 74 ψήφους, ακολουθεί ο συνδυασμός Ροκάκη με 64 και στην τρίτη ο συνδυασμός Βουρλάκη με 8 ψήφους. 4 είναι τα άκυρα και 1 το λευκό.

"Sponsored links"

Τέλος, στο Εμπορικό Τμήμα, με καταμετρημένα 436 ψηφοδέλτιο σε σύνολο 854 ο συνδυασμός Ροκάκη προπορεύεται με 230 ψήφους έναντι 165 του συνδυασμού Μαργαρώνη ενώ από απόσταση ακολουθεί ο συνδυασμός Βουρλάκη με 27 ψήφους.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή στις φετινές εκλογές ξεπέραση κατά πολύ αυτή που καταγράφηκε στις εκλογές του 2011.

Πιο συγκεκριμένα στις φετινές εκλογές ψήφισαν 3.555 άτομα ενώ στις εκλογές του 2011 είχαν ψηφίσει 2.830 άτομα. Να υπενθυμίσουμε ότι σ’ εκείνες τις εκλογές ο συνδυασμός “Νέα Πορεία” του κ. Μαργαρώνη είχε συγκεντρώσει ποσοστό 50,6% με 1.416 ψήφους ενώ ο συνδυασμός του επί 22 χρόνια προέδρου του ΕΒΕΧ κ. Βαγγέλη Σπανουδάκη είχε συγκεντρώσει 44,9% με 1.258 ψήφους. Ο συνδυασμός “Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία με τον Νίκο Παπαντωνάκη είχε συγκεντρώσει ποσοστό 4,5% και 126 ψήφους.

Όσον αφορά τις σημερινές εκλογές, οι 3.555 που προσήλθαν στις κάλπες ψήφισαν στα εξής τμήματα:

  • Τμήμα Υπηρεσιών: 1408 άτομα
  • Εμπορικό Τμήμα:  854 άτομα
  • Μεταποιητικό Τμήμα: 952 άτομα
  • Τουριστικό Τμήμα: 341 άτομα

Πάντως, ο αριθμός αυτών που ψήφισαν απέχει πολύ από τα 6.234 μέλη ( 2.931 δεν ψήφισαν – 43% αποχή) που έχει το Επιμελητήριο Χανίων ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σύνολό του ο νομός Χανίων έχει περίπου 15.000 επιχειρηματίες. Είναι λοιπόν εμφανές ότι χιλιάδες επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να καταβάλλουν τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις επόμενες ώρες.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις