M. Σκουλάκης: Ξέφραγο αμπέλι για τα ζώα ο ΒΟΑΚ – Αναγκαία η περίφραξη κατά μήκος αυτού

Κανένα σχόλιο

Ένα ιδιαίτερο θέμα, το οποίο γίνεται καθημερινά αντιληπτό από όλους τους πολίτες και επισκέπτες που χρησιμοποιούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), όπως αυτό της περισυλλογής των σκοτωμένων ζώων από τον οδικό άξονα καθώς και την ανάγκη περίφραξής αυτού, χωρίς όμως να λαμβάνει την απαραίτητη σημασία από τους αρμόδιους φορείς, θίγει με ερώτηση του προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση του κ. Σκουλάκη, «επιτακτική είναι η ανάγκη περίφραξης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ζώων στην Εθνική Οδό, αφού η μη πρόβλεψη ειδικής περίφραξης του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε καθημερινά δεκάδες σκοτωμένα και διαμελισμένα ζώα να κείτονται διασκορπισμένα κατά μήκος του ΒΟΑΚ, τα οποία, πέρα από εστίες μόλυνσης, αποτελούν και αποκρουστικές εικόνες για όσους διασχίζουν την Εθνική Οδό. Ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, όπου χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τη Κρήτη, οι εικόνες με τα νεκρά ζώα, τα οποία παραμένουν επί πολλές ημέρες στο οδόστρωμα δίχως να περισυλλεγούν και να ταφούν από τους αρμόδιους φορείς, μέχρι να αποσυντεθούν, αποτελούν δυσφήμηση για το τόπο και το πολιτισμό μας».

"Sponsored links"

Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης συμπληρώνει πως «η είσοδος ζώων στο ΒΟΑΚ αφενός αποβαίνει μοιραία για τα ίδια, αφετέρου μπορεί να έχει εξίσου μοιραία αποτελέσματα και για τους οδηγούς, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους προσπαθώντας να τα αποφύγουν» ενώ επισημαίνει ότι «οι εικόνες από νεκρά ζώα να αποσυντίθενται κατά μήκος του ΒΟΑΚ, δεν ποιεί τιμή για τη Κρήτη και τους κατοίκους της».
Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς για την περισυλλογή και ταφή των νεκρών ζώων που κείτονται κατά μήκος του ΒΟΑΚ και γιατί δεν πραγματοποιείται αυτή, με συνέπεια να καταγράφονται εικόνες ντροπής όπως αυτές που περιγράφηκαν παραπάνω.

2. Σε τι ενέργειες θα προβούν για την άμεση περισυλλογή των σκοτωμένων ζώων, τα οποία βρίσκονται διαμελισμένα κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

3. Αν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην περίφραξή του ΒΟΑΚ, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδός ζώων εντός του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, με ενδεχόμενα ολέθρια αποτελέσματα για τα ίδια, αλλά και για τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Επιστολή Κελαϊδή πρός Τσόκα και Αγαπάκη

Η Οδική ασφάλεια στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης

Επιστολή προς τον γ.γ. Περιφέρειας Κρήτης κ. Τσόκα και τον Διευθυντή Β.Ο.Α. Κρήτης κ. Αγαπάκη, απέστειλε ο πολιτευτής της Ν.Δ. Χανίων, Εμμ. Κελαϊδής αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Ο κ. Κελαϊδής, στην επιστολή του αναλυτικά αναφέρει:

Αγαπητοί Κύριοι,

Με το (δ) σχετικό, είχα επανέλθει στην εκκρεμότητα που χρονίζει επί διετία, της ολοκληρώσεως του εκτελουμένου έργου της Ηλεκτροδοτήσεως των Κόμβων του Β.Ο.Α Κρήτης, και σας είχα επισημάνει τόσο τους κινδύνους που ελοχεύουν για τροχαίο ατύχημα, όσο και την αγανάκτηση του πληθυσμού μας, που ενώ έχουν κατασκευαστεί οι εγκαταστάσεις, δεν ηλεκτροδοτούνται ακόμα.

"Sponsored links"

Με το (ε) σχετικό της Υπηρεσίας σας, με είχατε ενημερώσει ότι οι εργασίες προχωρούν σταδιακά σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την ολοκλήρωση της ηλεκτροδότησης των κόμβων μέχρι τον Απρίλιο του 2008, σύμφωνα με την Απόφαση : Δ1/3043/05-11-2007 του ΥΠΕΧΩΔΕ , που εγκρίνει την παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι την 26-06-2008.

Ήδη παρήλθαν και αυτές οι νέες προθεσμίες / παρατάσεις ολοκληρώσεως του έργου, του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος, αλλά το έργο δεν ολοκληρώθηκε και οι κόμβοι παραμένουν με τις εγκαταστάσεις από τον χειμώνα 2006 – 2007, χωρίς ηλεκτροδότηση.
Μετά τα παραπάνω ζητώ τόσο από Εσάς (Γ Γ και Δντή) όσο και από τους εν κοινοποιήσει Υπουργούς, στα πλαίσια των ευθυνών και αρμοδιοτήτων ενός εκάστου, να δώσετε τις όποιες τελευταίες εντολές ώστε το έργο να ολοκληρωθεί επί τέλους άμεσα, πριν θρηνήσομε θύματα, εν όψει της μεγάλης Θερινής κινήσεως λόγω διακοπών και αιχμής της τουριστικής περιόδου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live