N. Παππάς: “Οι Κρητικοί να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει αναφορικά με τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο”

Κανένα σχόλιο

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

“Η μόνη πλάκα που έχει ουσία είναι η πλάκα που κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο λαό της Κρήτης. Το επικοινωνιακό αυτό περιτύλιγμα έχει αντοχές λίγων ωρών” υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ηράκλειο ο Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, με αφορμή και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Sponsored links"

“Η πολιτική στιγμή η συγκεκριμένη έχει κάποια θεμελιακα χαρακτηριστικά. Η ΝΔ έχει προσκρούσει στα βράχια των προεκλογικων της ψεματων (εθνικά ζητήματα – Μακεδονικό και προσφυγικο καθώς και στα οικονομικά). Κρίσιμα έργα έχουν παγώσει. Οι Κρητικοί να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει αναφορικά με τον ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο. Αυτό συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα κρίσιμα έργα που θα αυξαναν την παραγωγικότητα στη χώρα μας πάγωσαν. Στο επίπεδο της οικονομίας, ούτε η 13η σύνταξη καταβλήθηκε, ούτε το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό γίνεται κοινή συνείδηση στον κόσμο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “αρνητικά είναι τα μαντάτα” και για την βιομηχανική παραγωγή και για την απασχόληση. Και προϊόντος του χρόνου, όπως τόνισε, το ίδιο θα έχουμε και για τις αμοιβές. Κατά τον κ. Παππά: “η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 4,5% είναι ένα αρνητικό σημείο. Ένα σημείο το οποίο οφείλεται σε κακές εγχώριες επιλογές και σε δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις διεθνώς”.

“Το πλέγμα αυτό των πολιτικών δείχνει ότι δεν υπάρχει μέριμνα για την πραγματική οικονομία. Εάν είχαν μέριμνα θα ακολουθούσαν τη δική μας πολιτική, αξιοποιώντας μέρος του πλεονάσματος για τη δημιουργία του κατάλληλου δημοσιονομικου χώρου” σημείωσε ο πρώην Υπουργός και τόνισε: “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση δημοσιονομικου χώρου, μέσω χρησιμοποιησης ενός μέρους του αποθέματος, του λεγόμενου μαξιλιαρου, παίρνει νέα επικαιρότητα. Τα χαμηλότερα εισοδήματα και η μεσαία τάξη θα μπορούσαν να ωφεληθουν πάρα πολύ από μια τέτοια επιλογή”.

Ειδικότερα για τα θέματα της Κρήτης, με αφορμή τις εξαγγελίες Μητσοτάκη το αεροδρόμιο και τον ΒΟΑΚ ο κ. Παππάς ήταν κατηγορηματικός: “Η μόνη πλάκα που έχε ουσία είναι η πλάκα που κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο λαό της Κρήτης. Το επικοινωνιακο αυτό περιτύλιγμα έχει αντοχές λίγων ωρών.

Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ θα γίνει το 2021, χαιρετίσματα. Υπάρχουν σοβαρές γκρίζες ζώνες. Δεν έχουμε καταλάβει τι θέλει να κάνει. Πρέπει να μελετηθεί ποιο είναι το αρνητικό αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Κρήτη. Πόσο ΑΕΠ θα χάσει η Κρήτη με αυτές τις καθυστερήσεις;

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: “Η παράταξη μας δείχνει σημάδια αντοχής και διεύρυνσης. Θα τα αξιοποιησουμε πλήρως για το καλό του λαού. Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς”.

Ο κ. Παππάς συνέχισε λέγοντας: “Είμαστε η βασική δύναμη στο προοδευτικό φάσμα. Έχουμε την πρώτη ευθύνη για να διαμορφώσουμε τους όρους για μια ομαλή σχέση με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Για παράδειγμα στο ζήτημα της άρσης της πρώτης κατοικίας, θα είναι πολύ λειτουργικό να δείξουμε ότι υπάρχει ένα μέτωπο κοινωνικων και πολιτικών δυνάμεων. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι ένα σύστημα δεν είναι υπό τον έλεγχο του, αυτό της απλής αναλογικής. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει μετά τις εκλογές να δώσουν τη λύση. Θέλουμε να δούμε την Αριστερά νικήτρια. Και για αυτό θα πρέπει να είναι πλατιά και ανεκτικη”.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετέχουν ακόμα ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης και Αλέξης Χριστόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Γραφείου, έχει επαφές με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Το βράδυ ο κ. Παππάς θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης (Ανδρόγεω) ενώ πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα κοπεί η πίττα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις