O Δήμος Ενεργών Πολιτών του Τ. Βάμβουκα για την απόφαση του Δ.Σ. Χανίων να μην επιβάλλει απαλλοτρίωση για οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Κανένα σχόλιο

Η Δημοτική Παράταξη “Πρωτοβουλία Πολιτών”, εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του Δ.Σ. Χανίων να μην επιβάλει εκ νέου απαλλοτρίωση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, στο οικοδομικό τετράγωνο που καταλάμβανε το εργοστάσιο της ΑΒΕΑ στην Νέα Χώρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

– Ο κ. Σαρρής φάσκει και αντιφάσκει διότι, ενώ παραδέχεται ότι πρόκειται για ακριβό ακίνητο και ότι για 20 χρόνια καμία Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην αγορά του οικοπέδου, κατηγορεί την παρούσα ότι δεν προχώρησε στην επανακήρυξη της απαλλοτρίωσης.  Μας προτείνει δηλαδή να καταβάλλει ο Δήμος το υπέρογκο ποσό των 4,5 εκ. ευρώ.  για τη δημιουργία ενός από τους ακριβότερους, παγκοσμίως, χώρους άθλησης, όταν γνωρίζει ότι στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο μπορεί να αποκτηθεί οικόπεδο με πολύ λιγότερα χρήματα. Φαίνεται ότι στο θέμα αυτό, για την παράταξη του κ. Σαρρή δεν έχει αξία η κατασπατάληση των χρημάτων των Δημοτών, διότι προέχει η μικροπολιτική και η δημιουργία εντυπώσεων.

"Sponsored links"

– Κατηγορεί την Δημοτική Αρχή διότι έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία στο παρόν συμβούλιο και δεν περίμενε να πάρει την απόφαση το νέο.

Λησμόνησε όμως ότι, όπως εισηγήθηκε στο Δ.Σ. ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων, ήταν επιτακτική ανάγκη να ληφθεί απόφαση άμεσα, αποφασίζοντας “ναι” ή “όχι” στην εκ νέου επιβολή απαλλοτρίωσης, λόγω των δεσμευτικών ημερομηνιών του νόμου που αν δεν τηρηθούν μπορούν να επιφέρουν κυρώσεις στον Δήμο.

Επί πλέον, όπως ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε στο συγκεκριμένο Δ.Σ. και η άποψη του νέου Δημάρχου ήταν να μην προχωρήσουμε στην εκ νέου επιβολή απαλλοτρίωσης, όπως δηλαδή αποφάσισε το Δ.Σ.

– Συν τοις άλλοις, ο κ. Σαρρής εκφράζει άποψη για την πρότασή του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα, που αναφέρεται στην απαλλοτρίωση οικοπέδου εντός του ίδιου οικοδομικού τετραγώνου με πολύ μικρότερη αντικειμενική αξία ή άλλου οικοπέδου στην ευρύτερη περιοχή, για να καλυφθεί η ανάγκη δημιουργίας χώρου πάρκινγκ και χώρων άθλησης στην περιοχή, δηλώνοντας ότι υπάρχουν αμφιβολίες “αν διατίθεται”. Να ενημερώσουμε τον ίδιο τον κ. Σαρρη και την παράταξή του ότι δεν είναι ανάγκη να διατίθεται.  Ο Δήμος  έχει δικαίωμα επιβολής απαλλοτρίωσης ανεξάρτητα από την θέληση των ιδιοκτητών.

Επί πλέον όπως ο κ. Βάμβουκας ανέφερε στο Δ.Σ. “το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ακατάλληλο για πάρκινγκ διότι από το δεύτερο υπόγειο θα συναντήσουμε θαλασσινό νερό”.

– Η “Πρωτοβουλία Πολιτών” επικεντρώνεται, εσφαλμένα επίσης, στο ότι ιδιοκτήτης είναι η τοπική Τράπεζα, ενώ το θέμα δεν είναι “ποιος” είναι ιδιοκτήτης αλλά εάν ο Δήμος Χανίων πρέπει να πληρώσει τέτοιο υπέρογκο ποσόν στον οποιοδήποτε ιδιοκτήτη. Η τράπεζα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της στην επιτροπή ποιότητας ζωής, δεν έχει καμία αντίρρηση να αγοράσει το οικόπεδό της ο Δήμος Χανίων.

– Πρέπει τέλος, να υπενθυμίσουμε στον κ. Σαρρή και σε όσους αντιδρούν, ισχυριζόμενοι ότι προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον, ότι ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και  η παρούσα Δημοτική Αρχή, υπερασπιζόμενοι εμπράκτως το Δημόσιο συμφέρον, κατάφεραν να κηρυχθεί ο χώρος των καμινάδων διατηρητέος.

Επίσης και εν κατακλείδι πρέπει να τους τονίσουμε ότι δεν αποτελεί κίνηση υπεράσπισης των συμφερόντων των δημοτών, η σπατάλη τεράστιου ποσού για την αγορά ακινήτου, τη στιγμή μάλιστα, που δίπλα ακριβώς, μπορεί να αποκτηθεί ανάλογο ακίνητο με περίπου τη μισή αξία και μάλιστα, καταλληλότερο για την χρήση που το χρειάζεται ο Δήμος μας.»

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις