O καθηγητής Γεώργιος Σταυρουλάκης υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Με μια λιτή ανακοίνωσή του ο καθηγητής Γεώργιος Ε. Σταυρουλάκης, αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του πρύτανη στις πρυτανικές εκλογές που διενεργούνται στις 9 Οκτωβρίου 2017.

Ο κ. Σταυρουλάκης, αριστούχος πολιτικός μηχανικός 1985 και διδάκτωρ 1991 του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, έχει υπηρετήσει στο Πολυτεχνείο του Άαχεν και το Πολυτεχνείο του Braunschweig, το αρχαιότερο γερμανικό πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και απο το 2005 υπηρετεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο κ. Σταυρουλάκης είναι υφηγητής της μηχανικής στο Πολυτεχνείο του Braunschweig, επισκέπτης καθηγητής στο Ιορδανικό Πολυτεχνείο του Irbid και οι μαθητές του κατέχουν θέσεις ευθύνης στη βιομηχανία και σε Πανεπιστήμια.

"Sponsored links"

Στην δήλωσή του ο υποψήφιος μεταξύ άλλων τονίζει «με αίσθημα ευθύνης και πλήρη γνώση των δυσκολιών μέσα απο τις οποίες το Πολυτεχνείο μας προσπαθεί να επιβιώσει, καθώς και περαιτέρω αναπτυχθεί, θέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρύτανη στην κρίση σας.

Είχα την τιμή να υπηρετήσω από θέσεις ευθύνης το ίδρυμά μας, με τις περιορισμένες δυνατότητες που μου έδινε ο νόμος, και πιστεύω ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες και τολμηρά βήματα. Μένουν να γίνουν πολλά, με τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούν οι καιροί.

Παραμένω πιστός στις αρχές τις αξιοκρατίας, της αριστείας, του διαλόγου και του σεβασμού στην ανθρώπινη προσπάθεια κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, οραματιζόμενος την διοίκηση με ανθρώπινο πρόσωπο συνειδητοποιημένων συνεργατών, ως την μοναδική επιλογή επιβίωσης. Με αυτές τις προϋποθέσεις θεωρώ πως το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει τη δυνατότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, να αναπτυχθεί περαιτέρω και να αποτελέσει πόλο αριστείας.

Προσβλέπω σε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τους συναδέλφους μου συνυποψηφίους, πιθανώς και σε μια κοινή συζήτηση που μπορούμε να οργανώσουμε, και ζητώ με καθαρή ματιά και χωρίς δεσμεύσεις την υποστήριξή σας.»

Σε παλαιότερη ανάρτησή του ο υποψήφιος έχει επισημάνει τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν το Πολυτεχνείο Κρήτης κατά το επόμενο διάστημα, και τα οποία είναι:

  • Η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών, και η ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.
  • Η ανάγκη ισχυρής συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο για τη διαμόρφωση ουσιαστικού ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης,
  • H δημιουργία νέων διεθνών μεταπτυχιακών σπουδών, ‘πόλων αριστείας’ και η θεσμοθέτηση δράσεων δια βίου μάθησης και θερινών σχολείων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today