Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εύχεται “καλό παράδεισο” στον άθεο Στήβεν Χώκινγκ!

Κανένα σχόλιο

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης σχετικά με τον θάνατο του διάσημου φυσικού Stephen Hawking. Με τίτλο «Ο Stephen Hawking χορεύοντας πεντοζάλη στην ΟΑΚ», στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι o καθηγητής από σήμερα βρίσκεται στη «γειτονιά των αγγέλων» και τίθεται ρητορικά το ερώτημα αν «συναντήθηκε με το απόλυτο τίποτα».

Επίσης, γίνεται αναφορά σε δήλωσή του κατά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 1998 στο Κολυμπάρι όπου σύμφωνα με την ΟΑΚ είπε ότι «η Ακαδημία είναι ένα θαυμάσιο Ίδρυμα και μας πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο στις πέντε μέρες που παραμείναμε εδώ. Είναι πολύ όμορφος τόπος που θυμίζει διαρκώς τη δύναμη και την παρουσία του Θεού».

Η Ακαδημία ολοκληρώνει την αναφορά της ευχόμενο «καλό παράδεισο» στον εκλιπόντα και σημειώνοντας ότι «οι μόνες πραγματικές ανατροπές συμβαίνουν μετά θάνατον…». Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες από την παρουσία του Στήβεν Χώκινγκ στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 1998 στην ΟΑΚ ενώ ξεχωρίζει μία στην οποία είναι περικυκλωμένος από εικόνες αγίων.

"Sponsored links"

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Στήβεν Χώκινγκ, με το βιβλίο του «Το Μεγάλο Σχέδιο» (μεταφρασμένο και στα ελληνικά) δήλωσε ότι δεν χρειαζόταν καθόλου ο Θεός για να εξηγηθεί το σύμπαν – μια δήλωση που ενόχλησε τους θρησκευόμενους.

Όπως είχε πει, «θεωρώ τον εγκέφαλο ένα κομπιούτερ που θα σταματήσει να δουλεύει, όταν τα μέρη του χαλάσουν. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για τους χαλασμένους κομπιούτερ. Αυτό είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΑΚ:

Πρώτη είδηση, ο θάνατος του Stephen Hawking. «Tαξίδεψε» σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και από σήμερα βρίσκεται στη «γειτονιά των αγγέλων». Ο κορυφαίος Βρετανός Φυσικός, εδώ και δεκαετίες, βρισκόταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας ανίατης νευρολογικής νόσου. Άραγε, θα έλαβε σήμερα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που ακόμα είχε και διέψευσε τις βεβαιότητες που εξέφρασε ή συναντήθηκε απλά με το απόλυτο τίποτα, όπως ο ίδιος ανέμενε;

Ο άνθρωπος που συγκίνησε τους πάντες και που αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο θέλησης, αγώνα και υπέρβασης, είχε επισκεφθεί την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, τον Σεπτέμβρη του 1998, την οποία και τίμησε όχι μόνο με την πολυσήμαντη παρουσία του, αλλά και με μία σπουδαία ομιλία σε Διεθνές Συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της.

Ο Stephen Hawking εντυπωσιάστηκε και εμπνεύστηκε από την παραμονή του στο Ίδρυμα και δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «η Ακαδημία είναι ένα θαυμάσιο Ίδρυμα και μας πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο στις πέντε μέρες που παραμείναμε εδώ. Είναι πολύ όμορφος τόπος που θυμίζει διαρκώς τη δύναμη και την παρουσία του ΘΕΟΥ».

Επειδή, λοιπόν, παντού υπάρχει ο ΘΕΟΣ, ακόμη και στην πιο σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης εύχεται Καλό Παράδεισο στον εκλιπόντα και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, συγγενείς, φίλους και φοιτητές. Oι μόνες πραγματικές ανατροπές συμβαίνουν μετά θάνατον…

Δείτε τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο:

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις