O πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετέφερε στον Ανδρέα Λοβέρδο τα “δώρα” της Novartis

Κανένα σχόλιο

Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας Διαφθοράς που κατατέθηκε στη Βουλή, είναι αυτός που μετέφερε στον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, τα «δώρα» της Novartis. Ήταν ο έμπιστος του Κ. Φρουζή που γνώριζε για το μαύρο ταμείο της Novartis, το αποκαλούμενο « ΆΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ».

Κόλαφος οι καταθέσεις που εξηγούν γιατί ο Νίκος Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος.

Αναφέρει ενδεικτικά στις καταθέσεις του ο «Μάξιμος Σαράφης»:

"Sponsored links"

«…Ως σύμβουλος του υπουργού ανέλαβε για λογαριασμό της Νοβάρτις να γίνει ο ίδιος ο δίαυλος επικοινωνίας της εταιρείας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος ο Λοβέρδος ζήτησε μέσω Μανιαδάκη τα δώρα που θα ελάμβανε για να αποφασίζει ευνοϊκά υπέρ της εταιρείας να του δίνονται μέσω του τελευταίου (Μανιαδάκη). Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Φρουζής πολλές φορές κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις που είχαμε….».

Σε άλλο σημείο αναφερόμενος στα εικονικά τιμολόγια μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο μάρτυρας λέει:

«… Όσον αφορά στη διαφήμιση του γηπέδου μόνο μια φορά τέθηκε μια διαφημιστική πινακίδα στο γήπεδο του ΑΟ Βριλησσίων, φωτό την οποία έστελνε επανειλημμένως ο Βουλκίδης στο λογιστήριο της Νοβάρτις για να καλυφθεί το εικονικό τιμολόγιο. Ο Φρουζής και σε αυτήν την περίπτωση μου είπε ότι έδωσε τα χρήματα στον Μανιαδάκη για να τα δώσει περαιτέρω στον Λοβέρδο…».

Σε άλλο σημείο καταθέτει : « …το ποσόν των 90.000 που φέρεται ότι δόθηκε στον Ν. Μανιαδάκη ήταν το δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του gilenya. Δεν γνωρίζω όμως αν παραδόθηκε στο Λοβέρδο μέρος ή το σύνολο του ποσού…».

Κι ακόμα: «…για την χειραγώγηση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στρατολογήθηκε από τη Νοβάρτις ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος τελικά ανέλαβε και τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τους υπουργούς Υγείας για την προώθηση των συμφερόντων της. Αναφέρομαι στους Υπουργούς Υγείας, Αν. Λοβέρδο …τα μαύρα ταμεία που χρησιμοποιήθηκαν για την χειραγώγηση του Α. Λοβέρδου σας τα έχω αναφέρει…. Οι συνεννοήσεις Φρουζή-Μανιαδάκη για την χειραγώγηση ήταν μυστικές, όπως μυστικές ήταν και οι ακριβείς δωροδοκίες γιατί υπήρχαν πολλαπλοί μηχανισμοί ξεπλύματος όπως πχ οι παράλληλες εξαγωγές».

Κι ακόμα:

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στην Νοβάρτις Ελλάς μαύρο ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου ήταν το «Άγιο Δισκοπότηρο».

Documentonews.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις