O Σήφης Βαλυράκης ζητά να συνεχιστεί η εξέταση του σκανδάλου Siemens

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σήφης Βαλυράκης μετά από απουσία ετών από τα πολιτικά πράγματα της χώρας, πρώην υπουργός και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, τονίζει ότι η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη και η Βουλή πρέπει να συνεχίσουν την διερεύνηση και να εκκαθαρίσουν πλήρως το σκάνδαλο Siemens.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου:

Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής έχουν διατυπωθεί πολύ σημαντικά  συμπεράσματα και προτάσεις, ενώ  το πολιτικό σύστημα δεν ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής, ούτε στη περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου, ούτε στην προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, ούτε στην επιβολή κυρώσεων και προστίμων στην εταιρία Siemens, ούτε στην διερεύνηση πιθανών ευθυνών πολιτικών προσώπων. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να δικάζονται δεκάδες υπηρεσιακοί παράγοντες για το σκάνδαλο Siemens χωρίς πολιτικά πρόσωπα για την εμπλοκή των οποίων υπήρξαν σημαντικά στοιχεία.

"Sponsored links"

Η Εξεταστική Επιτροπή ανέδειξε το οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα!  Απέδειξε ότι η Siemens  υπερτιμούσε τις συμβάσεις της,  αυξάνοντας το «κόστος» της κάθε σύμβασης, κατά 10%.  Παρήγαγε έτσι και διέθετε  «μαύρο χρήμα» για δωροδοκίες, με 8% για τα υπηρεσιακά πρόσωπα και 2% για τα πολιτικά πρόσωπα (Υπουργούς – πολιτικά κόμματα).

«Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του», υπογραμμίζει, ο πρώην υπουργός «η Δικαστική, η Εκτελεστική και η Νομοθετική εξουσία αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και αδύναμες να αντιμετωπίσουν το ίδιο το σκάνδαλο σε όλο το μέγεθος του αλλά και να αξιοποιήσουν το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Αφορμή για την επιστολή ήταν άρθρο του αντιπροέδρου της; Βουλής Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος διαπίστωνε ανακριβώς ότι «Το αποτέλεσμα των ερευνών της εξεταστικής επιτροπής, ήταν απογοητευτικό».

«Απογοητευτική», απαντά ο Σήφης Βαλυράκης στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό,  «ήταν η στάση και η αντίδραση του πολιτικού συστήματος στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. «Το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε παντελώς ανίκανο για την αυτοκάθαρση του»  λέει και επισυνάπτει σε ηλεκτρονική μορφή το πόρισμα της

«Το πρωτότυπο μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα υπάρχει στο αρχείο της Βουλής και ελπίζω ότι υπό την πρωθυπουργία σας θα δοθεί η αναγκαία στην σχετική έρευνα. Η Βουλή, Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να εξάγει πολύ χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για το αν έγινε συγκάλυψη των ευθυνών για το σκάνδαλο της Siemens  από το πολιτικό σύστημα και για ποιους λόγους αλλά και να προσπαθήσει στο μέτρο του δυνατού για την αποκατάσταση έστω και μέρους της τεράστιας  ζημίας, ακόμα και στο ηθικό επίπεδο, που έχει υποστεί η Ελλάδα από το σκάνδαλο Siemens».

left.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις